Ohita

Uutisarkisto

  • Sydänliiton puheenjohtaja Paula Risikko: Sosiaali- ja terveyspalvelujen vaikuttavuus edellyttää myös järjestöjen työtä

    Kun ihminen sairastuu, tarvitsee hän hoitoa ja palvelua, josta on hänelle hyötyä. Siihen hänellä on veronmaksajana myös oikeus, totesi Sydänliiton puheenjohtaja Paula Risikko puheessaan Sydänliiton syyskokousseminaarissa 29.10.2021 Tampereella.
    Sosiaali- ja terveydenhuolto käyttää yli 20 miljardia euroa vuodessa veronmaksajien rahaa. Palveluiden vaikuttavuudesta eli siitä, mitä kaikkea hyötyä n

  • Paula Risikko: Kaikkea hyvää

    Kunpa itsekin osaisi aina katsoa asioiden hyviä puolia ja ongelmien sijasta keskittyä ratkaisun etsimiseen, Paula Risikko pohtii blogissaan.

  • Jotta kukaan ei jäisi yksin

    Sydänliiton pääsihteeri Marjaana Lahti-Koski kirjoittaa blogissaan lapsen perimästä, lapsuudesta ja aikuisuuden vaikutuksista. Myös siitä, millainen vaikutus perheellä on ihmiselämään.

  • Sydänterveyden edistämisen kunniamaininta Uudenmaan alueen kansallispuistoille

    Luonnossa liikkuminen edistää sydänterveyttä mm. parantamalla fyysistä kuntoa ja laskemalla stressitasoja. Korona-aika innosti ihmiset liikkumaan luonnossa aiempaa enemmän. Suomen Sydänliitto palkitsi Metsähallituksen Rannikon Luontopalvelut, erityisesti Nuuksion, Sipoonkorven ja Tammisaaren saariston kansallispuistot, sydänterveyden edistämisen alueellisella kunniamaininnalla. Perusteena palkinno

  • Sydänliiton hallitus: Järjestöt mukaan viemään sote-uudistusta todeksi – Sydänliiton tutkitut menetelmät osaksi hoito- ja palvelupolkuja

    Sydänliitolla on paljon annettavaa sote-uudistuksen toimeenpanoon. On varmistettava, että EU:n komission parhaimpien menetelmien joukkoon hyväksytty Neuvokas perhe -menetelmä otetaan laajasti käyttöön lapsiperheiden palveluihin ja pistää sydänsairastuneiden hoitopolut kuntoon niin, että Tulppa-kuntoutusta on saatavilla kaikkialla Suomessa ja sairastuneelle ja läheiselle on tarjolla vertaistukea.

  • Uusi opas aikuisten painon puheeksi ottamiseen terveydenhuollon ammattilaisille

    Uusi opas painon puheeksi ottamiseen terveydenhuollon ammattilaisille on käytännönläheinen apu, kun keskustellaan asiakkaan kanssa painosta yhteistyötä korostavassa ilmapiirissä. Opas taustoittaa aiheen herkkyyttä ja auttaa kohtaamaan asiakkaan kannustaen, hänen tarpeitaan kuunnellen ja voimavarojaan vahvistaen.

  • Tervetuloa ihana syksy

    Alunperin Paula Risikko ei ollut syksyihminen. Mutta sitten hän huomasi, että itsekin kannattaa vaikuttaa siihen, millainen syksy on. Silloin hän päätti, että syksy on ihan hyvä juttu.

  • Tuija Brax: Aika kiittää

    Tuija Brax kiittää blogissaan kuluneesta kuudesta vuodesta Sydänliiton pääsihteerinä. "Yksi sydäntyön kulmakivi on ymmärrys siitä, että ihmistä ei voi auttaa vain tietoa päälle kaatamalla. Tarvitaan myös myötäelämistä, iloa ja armollisuutta", hän kirjoittaa.

  • Tunnista eteisvärinä Pulssibiili -kiertueella Uudellamaalla

    Eteisvärinä on yleisin sydämen rytmihäiriö, jota sairastaa moni ihminen tietämättään. Riski eteisvärinään kasvaa iän myötä, joka kymmenes 80 -vuotias sairastaa sitä. Hoitamattomana eteisvärinä johtaa aivoinfarktiin tai sydämen vajaatoimintaan. Tehokas tapa löytää eteisvärinä on tunnustella säännöllisesti omaa pulssiaan. Pulssibiilikiertue tarjoaa mahdollisuuden opetella pulssin tunnustelua.

Näytä lisää