Ohita
Tuija Brax.
Tuija Brax.

Blogikirjoitus -

Tuija Brax: Aika kiittää

Kun kuusi vuotta sitten aloitin liiton pääsihteerinä, uusimme strategiamme, jonka mukaan ”Sydänliitto näkyy, kuuluu ja vaikuttaa”. Olemme saaneet muutoksia jopa sote-lakien pykäliin ja huikeat ammattilaisemme näkyvät nykyisin hyvin julkisuudessa. Vaikuttamistyötä on tehty kyläyhdistyksistä Bryselliin. Tapasin juuri terveyskomissaari Kyriakidesin koko Euroopan Sydänverkoston puhenaisena.

Nyt uudistettavassa strategiassa on uskallettava yhä vain selkeämmin virtaviivaistaa liiton toimintoja ja terävöittää viestiämme: sydänsairaudet ovat yhä Suomen suurin ennenaikainen tappaja ja suurin kärsimyksen aiheuttaja. Yhä 80 prosenttia sydäntapahtumista olisi voitu estää.

Emme ole arviossamme yksin. Eurooppalaiset sisarjärjestömmekin ovat huomanneet, että sydänterveyden hyvä kehitys on johtanut harhaluuloon, että sydänsairauksien vastaisessa taistelussa olisimme jo voitonpuolella. Ei ymmärretä, että uniapnea, monet muistisairaudet, alakulo ja työelämästä tippuminen liittyvät voimakkaasti sydän- ja verisuonisairauksiin tai kohonneisiin riskitekijöihin, kuten ylipainoon. Sydänsairauksien ennaltaehkäisy on myös mitä tehokkainta syrjäytymisen vastaista toimintaa.

Yksi sydäntyön kulmakivi on ymmärrys siitä, että ihmistä ei voi auttaa vain tietoa päälle kaatamalla. Tarvitaan myös myötäelämistä, iloa ja armollisuutta. Eeva Kilven sanoin: ”On vain yksi periaate: epätäydellisyys. Joka hyväksyy sen, jaksaa elää.”

Työni Oikeusvaltiokeskuksen johtajana alkoi jo elokuun toisella viikolla. Kiitän teitä kaikkia sydämeni pohjasta.

Aiheet

Yhteyshenkilö/-t

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).