Ohita
Usein pulssin tuntee helpoimmin, kun painaa kahdella sormella rannetta peukalon alapuolelta.
Usein pulssin tuntee helpoimmin, kun painaa kahdella sormella rannetta peukalon alapuolelta.

Tiedote -

Tunnista eteisvärinä Pulssibiili -kiertueella Uudellamaalla

Eteisvärinä on yleisin sydämen rytmihäiriö. Sitä sairastaa moni ihminen tietämättään ja usein se todetaan yllätyslöydöksenä. Riski eteisvärinään kasvaa iän myötä, joka kymmenes 80 -vuotias sairastaa sitä. Hoitamattomana eteisvärinä johtaa aivoinfarktiin tai sydämen vajaatoimintaan. Tehokas tapa löytää eteisvärinä on tunnustella säännöllisesti omaa pulssiaan.

Elo-syyskuussa (21.8.-23.9.2021) Pulssibiili- eteisvärinäkiertue pysähtyy 24 paikkakunnalla Uudenmaan alueella. Autolla on mahdollista oppia pulssin tunnustelua elektronisen pulssin käden avulla ja kysyä sairaanhoitajilta rytmihäiriöistä sekä tutustua paikalliseen sydänyhdistykseen. Lisäksi autossa on mahdollisuus ottaa pika-EKG epäiltäessä rytmihäiriötä. Tapahtumassa noudatetaan turvavälejä ja hygieniavarotoimia.

Kiertueen toteuttaa Etelä-Suomen Sydänpiiri paikallisten sydänyhdistysten kanssa, yhteistyössä Bristol-Myers Squibb-Pfizer ja Heart2save.

Etelä-Suomen Sydänpiiri on Suomen Sydänliiton jäsenorganisaatio, johon kuuluu 20 paikallista vapaaehtoisvoimin toimivaa Sydänyhdistystä. https://sydan.fi/etelasuomi/yhteystiedot/

Linkit

Aiheet

Alueet


Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 65 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 210 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilö/-t

Päivi Ronkainen

Päivi Ronkainen

Terveydenedistäjä Etelä-Suomen Sydänpiiri 044 2884393

Liittyvä media

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 206 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).