Ohita
Sydänterveyden edistämisen kunniamaininta Uudenmaan alueen kansallispuistoille

Tiedote -

Sydänterveyden edistämisen kunniamaininta Uudenmaan alueen kansallispuistoille

Luonnossa liikkuminen edistää sydänterveyttä mm. parantamalla fyysistä kuntoa ja laskemalla stressitasoja. Korona-aika innosti ihmiset liikkumaan luonnossa aiempaa enemmän. Suomen Sydänliitto palkitsi Metsähallituksen Rannikon Luontopalvelut, erityisesti Nuuksion, Sipoonkorven ja Tammisaaren saariston kansallispuistot, sydänterveyden edistämisen alueellisella kunniamaininnalla. Perusteena palkinnolle oli edellä mainittujen kansallispuistojen hyvä ylläpito, informatiiviset nettisivut sekä lisääntynyt kävijämäärä.

Vuoden 2020 aikana Metsähallituksen Rannikon Luontopalveluiden ylläpitämissä Uudenmaan alueen kansallispuistoissa vieraili lähes 630 000 liikkujaa. Selkeästi opastetut reitit houkuttelivat Nuuksioon 11% ja Tammisaaren saaristoon 13% enemmän kävijöitä kuin edellisenä vuonna. Sipoonkorven uudet palvelurakenteet räjäyttivät kävijämäärän jopa 85% korkeammaksi kuin vuonna 2019.

Sydänterveyden edistämisen alueellinen kunniamainta luovutettiin Metsähallituksen Rannikon Luontopalveluille Etelä-Suomen Sydänpiirin toimesta lauantain 9.10.2021 Sipoonkorven kansallispuiston tulevan luontomatkailukohde Korvenportin avajaisissa.

Etelä-Suomen Sydänpiiri ry on Uudenmaan alueella toimiva Suomen Sydänliiton alueellinen jäsenjärjestö, jonka tehtävänä on sydänsairastuneiden tukeminen, sydänterveyden edistäminen sekä 20 paikallisen, vapaaehtoisvoimin toimivan sydänyhdityksen toiminnan tukeminen.

Aiheet

Kategoriat

Alueet


Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 65 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 210 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilö/-t

Anne Kihlman-Kitinoja

Anne Kihlman-Kitinoja

Toiminnanjohtaja Etelä-Suomen Sydänpiiri 0405725082

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).