Ohita
Kuva: Tiina Eloranta
Kuva: Tiina Eloranta

Blogikirjoitus -

Tervetuloa ihana syksy

Alunperin en ole ollut syksyihminen, mutta sitten huomasin, että itsekin kannattaa vaikuttaa siihen, millainen syksy on. Silloin päätin, että syksy on ihan hyvä juttu.

Sydänliiton näkökulmasta syksy tulee olemaan vauhdikas. Se edellyttää sydänväeltä aktiivisuutta. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus sai eduskunnan sinetin kesällä, joten toimeenpano maakunnissa on käynnistynyt. Onneksi lakien valmisteluvaiheessa Sydänliiton asiantuntijuutta kuunneltiin. Se ei kuitenkaan vielä riitä, vaan nyt on huolehdittava, että sekä hyvinvointialueilla että kunnissa järjestöjen merkitys ja asema noteerataan.

Sydän- ja verisuonisairaudet ovat edelleen suurin kuolinsyyryhmä maassamme. Sydäntyön tulee siis jatkua monipuolisesti päätöksentekoon ja kanssaihmisiin vaikuttamalla.

Koronan vuoksi olemme joutuneet vähentämään lähikontakteja, mutta rokotuskattavuuden lisääntyessä on järjestötoimien käynnistyttävä vauhdilla. Oman vaikeuskertoimen toimintaamme tuovat taloushaasteet. Veikkaus Oy:n tulojen arvioidaan tulevina vuosina jäävän selvästi aiempaa alhaisemmaksi. Tämä ennuste on otettava vakavasti jokaisessa järjestössä. Sydänliitossa tähän on varauduttu uudella strategialla.

Henkilöstömuutoksiakin on tapahtunut. Pääsihteerimme Tuija Brax on siirtynyt Oikeusvaltiokeskuksen johtajaksi, ja pääsihteerinä aloitti Sydänliiton terveysjohtajana toiminut Marjaana Lahti-Koski. Suuri kiitos Tuija, lämpimästi tervetuloa Marjaana. Suojelusta ja onnea matkaan molemmille.

Meille kaikille ihanaa syksyä!

Aiheet

Yhteyshenkilö/-t

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).