Ohita

Uutisarkisto

  • Paula Risikko: Kaikkea hyvää

    Paula Risikko: Kaikkea hyvää

    Kunpa itsekin osaisi aina katsoa asioiden hyviä puolia ja ongelmien sijasta keskittyä ratkaisun etsimiseen, Paula Risikko pohtii blogissaan.

  • Jotta kukaan ei jäisi yksin

    Jotta kukaan ei jäisi yksin

    Sydänliiton pääsihteeri Marjaana Lahti-Koski kirjoittaa blogissaan lapsen perimästä, lapsuudesta ja aikuisuuden vaikutuksista. Myös siitä, millainen vaikutus perheellä on ihmiselämään.

  • Kuva: Tiina Eloranta

    Tervetuloa ihana syksy

    Alunperin Paula Risikko ei ollut syksyihminen. Mutta sitten hän huomasi, että itsekin kannattaa vaikuttaa siihen, millainen syksy on. Silloin hän päätti, että syksy on ihan hyvä juttu.

  • Tuija Brax.

    Tuija Brax: Aika kiittää

    Tuija Brax kiittää blogissaan kuluneesta kuudesta vuodesta Sydänliiton pääsihteerinä. "Yksi sydäntyön kulmakivi on ymmärrys siitä, että ihmistä ei voi auttaa vain tietoa päälle kaatamalla. Tarvitaan myös myötäelämistä, iloa ja armollisuutta", hän kirjoittaa.

  • Kuva: Anna Kara

    Terveys asuu myös kunnissa

    Kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen on kunnan lakisääteinen tehtävä. Siitä on hyvä haastaa kuntavaaliehdokkaita – tulevia kuntapäättäjiä. Vaikka jokaisella on oma vastuunsa huolehtia terveydestään, kunnan tehtävänä on luoda sille edellytyksiä.

  • Kuva Anna Kara

    Sylvin viisauksilla kevääseen

    Sylvi Kekkonen kirjoitti hienoja aforismeja. Yksi Tuija Braxin suosikeista kuuluu: ”Hyvä keino tympeyttä vastaan on oppia nauramaan itselleen.” Korona-aikana Brax onkin etsinyt viikonloppuisin uusia mäkiä, joille nousta. Huipulle päästyään hän on toistellut Sylvin toista aforismia: ”Voitettu vastoinkäyminen ja noustu mäki korvaavat aina vaivamme laajentamalla näköpiiriämme."

  • Kuva Anna Kara

    Vaikuttava SOTE kohdentaa voimavarat ihmisen parhaaksi

    Väestön ikääntyessä sosiaali- ja terveydenhuoltoon kohdistuu paineita resurssien niukkuuden ja palvelutarpeiden lisääntymisen vuoksi. Vaikuttavuuskeskuksen päätavoitteena onkin mm. tuottaa parempaa vaikuttavuustietoa palvelujen parantamiseen ja auttaa ammattihenkilöitä, johtajia ja päätöksentekijöitä päätöksissä kohdentaa resursseja eettisesti kestävällä tavalla, kirjoittaa Paula Risikko.

  • Kuva: Tiina Eloranta

    Talvikauden ystäväkirja

    Korona on opettanut ottamaan etäisempiinkin ystäviin yhteyden. Se antaa luontevan syyn tehdä tikusta asiaa ja rupatella puhelimessa ummet ja lammet. Some kuhisee juttelusta ja chättäilystä, Tuija Brax kirjoittaa blogissaan.

  • Kuva: Sydänliitto/Anna Kara

    Ei oteta väärää numeroa

    Järjestötoimintaan osallistumisessa on monia hyviä puolia. Yksi merkittävimmistä asioista on, että tapaa monia erilaisia ihmisiä ja voi jakaa kokemuksia heidän kanssaan. Heiltä saa myös monipuolista tukea ja apua omaan elämäänsä. Järjestötyössä etsitään yhdessä ratkaisuja ja omalla toiminnallaan pystyy myös auttamaan muita. Toiminnassa ja kohtaamisissa oppii itsekin paljon.

  • Kuva: Anna Kara

    Treffit itsensä kanssa

    Korona-kevät laittoi meidät kovaan kokeeseen, kuinka saada yhteys toisiin ilman fyysistä läsnäoloa. Omien tunteiden kohtaaminen on näinä outoina aikoina tärkeämpää kuin koskaan. Siksi olemme koonneet sydan.fi-sivuston koronaosioon erillisen osion mielen rauhoittamisesta.

  • Kiitos sydänväki!

    Kiitos sydänväki!

    Koronaepidemia on vaikuttanut meidän kaikkien elämään – enemmän tai vähemmän. On kuitenkin monia sairauksia, jotka pahenevat, jos niitä ei hoideta tai jos seurannasta tai kuntoutuksesta ei huolehdita. Tällaisia ovat mm. kansansairautemme kuten sydän- ja verisuonisairaudet, syöpä, diabetes ja mielenterveysongelmat. Tärkeää on, että kiireetön ja kiireellinen hoito ylläpidetään kaikille epidemiasta

Näytä lisää