Ohita
Kiitos sydänväki!

Blogikirjoitus -

Kiitos sydänväki!

Koronaepidemia on vaikuttanut meidän kaikkien elämään – enemmän tai vähemmän. Olen ylpeä Sydänliiton työntekijöistä ja vapaaehtoisista toimijoista. Toiminta on jatkunut mukautettuna koko epidemian ajan, muun muassa tietoa jakaen ja yhteyksiä ottaen.

Paljon on opittu mahdollista seuraavaa epidemiaa ajatellen. Senkin tiedämme, että kevään epidemialla on vaikutuksia, joiden hoitamiseen tarvitaan edelleen monia toimia.

Yksi tehtävistämme on varmistaa, että kiireetön hoito saadaan nopeasti sujuvaksi, ja estettyä hoitojonojen kasvu.

Terveydenhuollon organisaatioissa jouduttiin vähentämään kiireettömiä hoitoja ja seurantoja varauduttaessa epidemiaan. Toisaalta pitkäaikaissairauksia sairastavat tai yllättäviä oireita tunteneet eivät uskaltaneet tartuntojen pelossa hakeutua hoitoon.

On kuitenkin monia sairauksia, jotka pahenevat, jos niitä ei hoideta tai jos seurannasta tai kuntoutuksesta ei huolehdita. Tällaisia ovat mm. kansansairautemme kuten sydän- ja verisuonisairaudet, syöpä, diabetes ja mielenterveysongelmat.

Tärkeää on, että kiireetön ja kiireellinen hoito ylläpidetään kaikille epidemiasta huolimatta. Sairauksien hoito- ja seurantakäyntejä ei kannata peruuttaa omatoimisesti tartunnan pelosta. Niiden tarkoitus on varmistaa avun saanti ajoissa ja ennaltaehkäistä sairauksien pahenemista.

Pidetään edelleen hygieniasta ja turvaväleistä huolta, samoin kunnostamme.

Aiheet

Tunnisteet

Yhteyshenkilö/-t

Paula Risikko

Paula Risikko

Suomen Sydänliiton puheenjohtaja 050 511 3107

Elinvoimainen sydänyhteisö edistää sydänterveyttä, näkyy, kuuluu ja vaikuttaa

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 65 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 210 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).