Ohita
Löydä oma talviliikuntapaikkasi ja -tapasi

Blogikirjoitus -

Löydä oma talviliikuntapaikkasi ja -tapasi

Rakastan asua järven läheisyydessä. Järvi tuo minulle iloa etenkin talvisin. Joka syksy ensipakkasten tultua alan toivoa, että järvi jäätyisi kunnolla. Pidän myös lumesta, mutta toivon, ettei se sataisi liian aikaisin. Joinain vuosina on näet käynyt niin, että paksu lumipeite on ollut järven jäätymisen esteenä, joskin yleisempi syy siihen on leuto talvi.

Täydellinen talvi on sellainen, kun järvi saa ensin kirkkaan jääkannen, jota pitkin voi viilettää retkiluistimilla. Sitten saa sataa lunta niin, että pääsee hiihtämään.

Järven tai meren jää on monelle mieluisa talviliikuntapaikka. Se mahdollistaa monipuolisen ulkoilun kaiken ikäisille ja kuntoisille. Muutama vuosi sitten kirkkaana talvipäivänä laskin ainakin kymmenen eri tapaa liikkua lähijärveni jäällä. Oli lapsiperheitä kävelyllä niin, että pienimmäisiä vedettiin pulkassa tai työnnettiin rattaissa, isommat liikkuivat potkukelkalla. Osa kiersi järveä suksilla tai sauvakävellen, osa luistellen. Yksi porukka oli pistänyt pystyyn jalkapallo-, toinen jääkiekkopelin. Keskellä järveä istuttiin pilkillä. Hurjapäisimmät surffasivat lumilaudalla leijan kanssa.

Liikunta ja ulkona oleminen virkistää ja tuo iloa myös talvella. Tärkeää, että kevyen liikenteen väylät aurataan ja hiekoitetaan sopivasti pyöräilijät ja potkukelkkailijat huomioiden. Hyvä latuverkosto on kullanarvoinen kuitenkin muistaen, että kaikki eivät halua liikkua suksilla. Myös kävelijät ja koiran ulkoiluttajat ansaitsevat omat reittinsä pelloille, metsiin ja sinne jäälle.

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilö/-t

Marjaana Lahti-Koski

Marjaana Lahti-Koski

Pääsihteeri Suomen Sydänliitto ry +358503591211

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).