Ohita
Kuva: Anna Kara
Kuva: Anna Kara

Blogikirjoitus -

Treffit itsensä kanssa

Yhteys toisiin ihmisiin on sydänterveydelle hyvästä. Tai toisin päin, yksinäisyys tai terveyshuoliensa kanssa yksinjäämisen tunne ovat sydämelle pahasta.

Korona-kevät laittoi meidät kovaan kokeeseen, kuinka saada yhteys toisiin ilman fyysistä läsnäoloa. Opimme paljon, ja nyt olemme paremmassa valmiudessa korona-talveen ja toistemme tai terveydenhuollon ammattilaisten kohtaamiseen – kunkin alueen viranomaismääräyksiä totellen.

Yksi tärkeä kohtaaminen ei alueviranomaisten tai sairaanhoitopiirien ohjeita tarvitse. Omien tunteiden kohtaaminen on näinä outoina aikoina tärkeämpää kuin koskaan. Siksi olemme koonneet sydan.fi-sivuston koronaosioon erillisen osion mielen rauhoittamisesta. Suosikkini ovat Anne Kuusiston harjoitukset hiljentymiseen ja nukahtamiseen. Annen tapa johdattaa meidät hiljaiseen olemiseen itsemme kanssa muutamaksi minuutiksi tai pidemmäksi aikaa, ovat saaneet paljon kiitoksia.

On ymmärrettävää, jos korona pelottaa tai poikkeustila ahdistaa. Toisaalta meillä on tietoa siitä, että valtaosa suomalaisista voi olosuhteisiin nähden hyvin ja osalla jopa sydänterveys on saattanut parantua, kun arki on rauhoittunut, uni pidentynyt, päivittäiseen ulkoiluun, terveelliseen ruokailuun ja lähimmäisten kanssa jutteluun on ollut paremmin aikaa. Mutta niihin hetkiin, kun tunnet tarvetta tehdä treffit itsesi kanssa ja käsitellä poikkeusajan tuntojasi, suosittelen treffejä Annen kanssa osoitteessa sydan.fi/mindfulness.

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilö/-t

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).