Ohita

Uutisarkisto

  • Uusi opas aikuisten painon puheeksi ottamiseen terveydenhuollon ammattilaisille

    Uusi opas aikuisten painon puheeksi ottamiseen terveydenhuollon ammattilaisille

    Uusi opas painon puheeksi ottamiseen terveydenhuollon ammattilaisille on käytännönläheinen apu, kun keskustellaan asiakkaan kanssa painosta yhteistyötä korostavassa ilmapiirissä. Opas taustoittaa aiheen herkkyyttä ja auttaa kohtaamaan asiakkaan kannustaen, hänen tarpeitaan kuunnellen ja voimavarojaan vahvistaen.

  • Kuva: Tiina Eloranta

    Tervetuloa ihana syksy

    Alunperin Paula Risikko ei ollut syksyihminen. Mutta sitten hän huomasi, että itsekin kannattaa vaikuttaa siihen, millainen syksy on. Silloin hän päätti, että syksy on ihan hyvä juttu.

  • Tuija Brax.

    Tuija Brax: Aika kiittää

    Tuija Brax kiittää blogissaan kuluneesta kuudesta vuodesta Sydänliiton pääsihteerinä. "Yksi sydäntyön kulmakivi on ymmärrys siitä, että ihmistä ei voi auttaa vain tietoa päälle kaatamalla. Tarvitaan myös myötäelämistä, iloa ja armollisuutta", hän kirjoittaa.

  • Usein pulssin tuntee helpoimmin, kun painaa kahdella sormella rannetta peukalon alapuolelta.

    Tunnista eteisvärinä Pulssibiili -kiertueella Uudellamaalla

    Eteisvärinä on yleisin sydämen rytmihäiriö, jota sairastaa moni ihminen tietämättään. Riski eteisvärinään kasvaa iän myötä, joka kymmenes 80 -vuotias sairastaa sitä. Hoitamattomana eteisvärinä johtaa aivoinfarktiin tai sydämen vajaatoimintaan. Tehokas tapa löytää eteisvärinä on tunnustella säännöllisesti omaa pulssiaan. Pulssibiilikiertue tarjoaa mahdollisuuden opetella pulssin tunnustelua.

  • Koronatilanne uhkaa viedä perinteisen vaalikeräyksen keräyslippaat äänestyspaikoilta – yli 300 000 avusaajaa vaarassa jäädä ilman tukea

    Koronatilanne uhkaa viedä perinteisen vaalikeräyksen keräyslippaat äänestyspaikoilta – yli 300 000 avusaajaa vaarassa jäädä ilman tukea

    Koronaviruspandemia ja sen aiheuttamat rajoitukset vaikeuttavat yli 100-vuotiaan vaalien yhteydessä tehtävän hyväntekeväisyyskeräyksen toteutumista. Tänä vuonna pandemiatilanne estää perinteisen lipaskeräyksen osassa äänestyspaikkoja, ja uhkaa jättää yli 300 000 pitkäaikaissairasta ja vammaista ilman keräyksestä saatua tukea. Ratkaisua haetaan uusista digitaalisista keräystavoista.

  • Lihavuuden stigma vaikuttaa kaikilla elämänalueilla laajakantoisin seurauksin

    Lihavuuden stigma vaikuttaa kaikilla elämänalueilla laajakantoisin seurauksin

    Suomen Sydänliiton ja Jyväskylän yliopiston konsortio yhteistyökumppaninaan Syömishäiriöliitto on käynnistänyt ensimmäisen valtioneuvoston rahoittaman tutkimus- ja selvityshankkeen lihavuuden stigman vähentämiseksi. Lihavuuden on todettu olevan yksi ihmistä negatiivisimmin leimaavimmista eli stigmatisoivimmista ominaisuuksista.

  • Sydänliiton hallitus: Rokotejärjestystä olisi tärkeää kehittää

    Sydänliiton hallitus: Rokotejärjestystä olisi tärkeää kehittää

    Nykyinen rokotejärjestys on sydänsairauksia sairastavien osalta puutteellinen ja potilaiden osalta epäselvä. Mikäli rokotejärjestystä lähdetään kehittämään mm. seuraavia rokotuskierroksia varten, tulisi kroonisia sydänsairauksia sairastavat siirtää THL:n rokotusjärjestyksessä sairausperusteiseen riskiryhmään 1 (erittäin vakavalle covid-19 taudille altistavat sairaudet)

  • Virtuaalisen sydänpäivä tarjoaa ajankohtaista tietoa sydänsairastuneille ja heidän läheisilleen

    Virtuaalinen sydänpäivä tarjoaa monipuolista sydäntietoa sydänsairastuneille ja heidän läheisilleen

    Tänä vuonna Sydänviikkoa vietetään 19.-25.4. ruokateemalla. Sydänpotilaan omahoitoon kuuluu terveellisen ruuan lisäksi paljon muitakin asioita. Kaksituntisessa virtuaalisessa Sydänpäivässä asiantuntijat avaavat laajemmin sydänpotilaan omahoitoon kuuluvia teemoja. Ohjelma on katsottavissa kokonaisuudessaan koko Sydänviikon ajan 19.4.-25.4. osoitteessa www.sydan.fi/sydanpaiva
    Vallitsevan koronat

Näytä lisää