Ohita
Sydänliiton hallitus: Rokotejärjestystä olisi tärkeää kehittää

Uutinen -

Sydänliiton hallitus: Rokotejärjestystä olisi tärkeää kehittää

Sydänliitto jätti yhdessä Suomen Kardiologisen Seuran kanssa lausunnon Sosiaali- ja terveysministeriölle rokotusjärjestyksen muuttamisesta. Lausunto on tämän tiedotteen liitteenä.

Nykyinen rokotejärjestys on sydänsairauksia sairastavien osalta puutteellinen ja potilaiden osalta epäselvä. Kroonisia sydänsairauksia sairastavat kuuluvat Ruotsissa ja useissa muissa länsimaissa samaan riskikategoriaan kuin missä ovat keuhkosairauksia sairastavat sekä kaikki diabeetikot.

Mikäli rokotejärjestystä lähdetään kehittämään mm. seuraavia rokotuskierroksia varten, tulisi kroonisia sydänsairauksia sairastavat siirtää THL:n rokotusjärjestyksessä sairausperusteiseen riskiryhmään 1 (erittäin vakavalle covid-19 taudille altistavat sairaudet) tai vähintään siirtää siihen eräitä vaikeimpiasydänsairauksia. Tämä selkiyttäisi potilaiden asemaa, ja saattaisi vähentää eriarvoisuutta, jota tällä hetkellä on nähtävissä rokotusten edetessä eri tahtiin eri puolella Suomea.

Lisätietoja:

Sydänliiton hallituksen puheenjohtaja Paula Risikko, 050 511 3107

Suomen Kardiologisen Seuran puheenjohtaja Matti Niemelä, 040 158 4621

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).