Ohita
Virtuaalisen sydänpäivä tarjoaa ajankohtaista tietoa sydänsairastuneille ja heidän läheisilleen
Virtuaalisen sydänpäivä tarjoaa ajankohtaista tietoa sydänsairastuneille ja heidän läheisilleen

Tiedote -

Virtuaalinen sydänpäivä tarjoaa monipuolista sydäntietoa sydänsairastuneille ja heidän läheisilleen

Tänä vuonna Sydänviikkoa vietetään 19.-25.4. ruokateemalla. Sydänpotilaan omahoitoon kuuluu terveellisen ruuan lisäksi paljon muitakin asioita. Kaksituntisessa virtuaalisessa Sydänpäivässä asiantuntijat avaavat laajemmin sydänpotilaan omahoitoon kuuluvia teemoja. Ohjelma on katsottavissa kokonaisuudessaan koko Sydänviikon ajan 19.4.-25.4. osoitteessa www.sydan.fi/sydanpaiva

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi sydänyhdistykset eivät pääse normaaliin tapaan toteuttamaan paikallisia sydänviikon tapahtumia, joten tämä tapahtuma on tuotu jokaisen tietokoneen, älypuhelimen ja tabletin ulottuville. Monipuolinen, huippuammattilaisten sekä terveydenhoitoalan opiskelijoiden toteuttama ohjelma tarjoaa kiinnostavia tietoiskuja sydänpotilaille, heidän läheisilleen sekä muille asiasta kiinnostuneille:

  • Sydänpotilaan omahoito, kardiologi Jyrki Lilleberg
  • Kolesterolilla on väliä, työterveyshuollon erikoislääkäri Alpo Vuorio
  • Väriä lautaselle, diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat
  • Sydänliikunta-haastattelu, sydänfysioterapeutti Linda Ulenius
  • Asahi-tuokio, Mandaram Kehon ja Mielen Akatemia
  • Tunne verenpaineesi, Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat
  • Tunne pulssisi, Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat
  • Tunnista eteisvärinä, ehkäise aivoinfarkti, kardiologi Mika Lehto
  • Kun sydän sairastuu -haastattelu, vertaistukihenkilö Virva Leimuvirta
  • Tyylin 2 diabeetikon sydänsairauksien vaara, kardiologi Harri Hietanen
  • Diabeteksen hoidon kulmakivet, diabeteshoitaja Riitta Linnanmäki-Rinne, Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistys

"Laadukkaan terveyden- ja sairaanhoidon lisäksi omahoidolla on suuri merkitys elämänlaadulle, mutta myös komplikaatioiden ehkäisyssä. Oikeanlaisilla elintavoilla voidaan vaikuttaa elinvuosiin. Tähän tarvitaan luotettavaa tietoa sairastuneille ja heidän läheisilleen. Tieto lisää turvallisuuden tunnetta, ja mielialalla on paljon merkitystä hoitoon sitoutumisessa ja omahoidossa. Virtuaalinen sydänpäivä on yksi hieno esimerkki siitä, miten sydänyhteisömme tukee sairastuneita ja heidän läheisiään", sanoo Sydänliiton puheenjohtaja Paula Risikko.

Virtuaalisen Sydänpäivän järjestää Sydänliiton jäsenjärjestö Etelä-Suomen Sydänpiiri ja sen toteuttamista ovat mahdolllistamassa Bayer, Amgen, Boehringer-Ingelheim sekä Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistys ry.

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 65 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 210 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilöt

Päivi Ronkainen

Päivi Ronkainen

Terveydenedistäjä Etelä-Suomen Sydänpiiri 044 2884393

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).