Ohita

Uutisarkisto

Usein pulssin tuntee helpoimmin, kun painaa kahdella sormella rannetta peukalon alapuolelta.

Tunnista eteisvärinä Pulssibiili -kiertueella Uudellamaalla

Eteisvärinä on yleisin sydämen rytmihäiriö, jota sairastaa moni ihminen tietämättään. Riski eteisvärinään kasvaa iän myötä, joka kymmenes 80 -vuotias sairastaa sitä. Hoitamattomana eteisvärinä johtaa aivoinfarktiin tai sydämen vajaatoimintaan. Tehokas tapa löytää eteisvärinä on tunnustella säännöllisesti omaa pulssiaan. Pulssibiilikiertue tarjoaa mahdollisuuden opetella pulssin tunnustelua.

Koronatilanne uhkaa viedä perinteisen vaalikeräyksen keräyslippaat äänestyspaikoilta – yli 300 000 avusaajaa vaarassa jäädä ilman tukea

Koronatilanne uhkaa viedä perinteisen vaalikeräyksen keräyslippaat äänestyspaikoilta – yli 300 000 avusaajaa vaarassa jäädä ilman tukea

Koronaviruspandemia ja sen aiheuttamat rajoitukset vaikeuttavat yli 100-vuotiaan vaalien yhteydessä tehtävän hyväntekeväisyyskeräyksen toteutumista. Tänä vuonna pandemiatilanne estää perinteisen lipaskeräyksen osassa äänestyspaikkoja, ja uhkaa jättää yli 300 000 pitkäaikaissairasta ja vammaista ilman keräyksestä saatua tukea. Ratkaisua haetaan uusista digitaalisista keräystavoista.

Lihavuuden stigma vaikuttaa kaikilla elämänalueilla laajakantoisin seurauksin

Lihavuuden stigma vaikuttaa kaikilla elämänalueilla laajakantoisin seurauksin

Suomen Sydänliiton ja Jyväskylän yliopiston konsortio yhteistyökumppaninaan Syömishäiriöliitto on käynnistänyt ensimmäisen valtioneuvoston rahoittaman tutkimus- ja selvityshankkeen lihavuuden stigman vähentämiseksi. Lihavuuden on todettu olevan yksi ihmistä negatiivisimmin leimaavimmista eli stigmatisoivimmista ominaisuuksista.

Sydänliiton hallitus: Rokotejärjestystä olisi tärkeää kehittää

Sydänliiton hallitus: Rokotejärjestystä olisi tärkeää kehittää

Nykyinen rokotejärjestys on sydänsairauksia sairastavien osalta puutteellinen ja potilaiden osalta epäselvä. Mikäli rokotejärjestystä lähdetään kehittämään mm. seuraavia rokotuskierroksia varten, tulisi kroonisia sydänsairauksia sairastavat siirtää THL:n rokotusjärjestyksessä sairausperusteiseen riskiryhmään 1 (erittäin vakavalle covid-19 taudille altistavat sairaudet)

Virtuaalisen sydänpäivä tarjoaa ajankohtaista tietoa sydänsairastuneille ja heidän läheisilleen

Virtuaalinen sydänpäivä tarjoaa monipuolista sydäntietoa sydänsairastuneille ja heidän läheisilleen

Tänä vuonna Sydänviikkoa vietetään 19.-25.4. ruokateemalla. Sydänpotilaan omahoitoon kuuluu terveellisen ruuan lisäksi paljon muitakin asioita. Kaksituntisessa virtuaalisessa Sydänpäivässä asiantuntijat avaavat laajemmin sydänpotilaan omahoitoon kuuluvia teemoja. Ohjelma on katsottavissa kokonaisuudessaan koko Sydänviikon ajan 19.4.-25.4. osoitteessa www.sydan.fi/sydanpaiva
Vallitsevan koronat

Kuvitus: Ulla Sainio

Sydänviikolla sadat koulut ja päiväkodit tutustuvat ruokailoon ja -rohkeuteen

Sydänviikkoa vietetään 18.-25.4.2021 iloa ruuasta -teemalla. Tänä vuonna Sydänliiton yhdessä Sydänmerkin ja Neuvokas perheen kanssa organisoimaan sydänterveyden teemaviikkoon osallistuu satoja päiväkoteja, kouluja ja niiden yhteydessä toimivia ruokapalveluiden tuottajia. Arviolta n. 20 000 esikoululaista sekä 1. ja 2. luokan oppilasta tutustuu ruokailoon ja -rohkeuteen opettajiensa kanssa.

Kuva: Anna Kara

Terveys asuu myös kunnissa

Kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen on kunnan lakisääteinen tehtävä. Siitä on hyvä haastaa kuntavaaliehdokkaita – tulevia kuntapäättäjiä. Vaikka jokaisella on oma vastuunsa huolehtia terveydestään, kunnan tehtävänä on luoda sille edellytyksiä.

Kuva Anna Kara

Sylvin viisauksilla kevääseen

Sylvi Kekkonen kirjoitti hienoja aforismeja. Yksi Tuija Braxin suosikeista kuuluu: ”Hyvä keino tympeyttä vastaan on oppia nauramaan itselleen.” Korona-aikana Brax onkin etsinyt viikonloppuisin uusia mäkiä, joille nousta. Huipulle päästyään hän on toistellut Sylvin toista aforismia: ”Voitettu vastoinkäyminen ja noustu mäki korvaavat aina vaivamme laajentamalla näköpiiriämme."

Näytä lisää

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt noin 200 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin/-alueeseen ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).