Ohita

Uutisarkisto

  • Maailman sydänpäivänä 29.9. pukeudutaan punaiseen.

    Maailman sydänpäivänä pukeudutaan punaiseen

    Maailman sydänpäivää vietetään 29. syyskuuta. Päivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta sydän- ja verisuonisairauksista ja auttaa ihmisiä tekemään sydänterveyttä edistäviä valintoja. Suomen Sydänliitto kannustaa ihmisiä pukeutumaan punaiseen Maailman sydänpäivänä ja tekemään siten sydänterveydestä ja -työstä näkyvää. Teemapäivänä myös rakennukset ja maamerkit ympäri Suomea pukeutuvat punaiseen.

  • Perhe metsässä

    Suomalaisten lasten ylipaino on lisääntynyt – mitä voisimme tehdä toisin?

    Suomalaiset koululaiset ovat huomattavan ylipainoisia. Suomen Sydänliiton Neuvokas perhe on yli 10 vuotta kehittänyt lapsiperheiden elintapaohjauksen menetelmää ja tarjoaa myös erityistä tukea ylipainoisten lasten perheille. On asioita, joita tulisi tehdä vielä paremmin, jotta voimme vaikuttaa lasten ylipainoon.

  • Onko ruoka ahdistus vai nautinto?

    Onko ruoka ahdistus vai nautinto?

    Sydänmerkin Frankly Partnersilla teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisista jopa kolmannes kokee ajoittain ahdistusta syömisen ja sääntöjen viidakossa. He haluaisivat syödä terveellisemmin, mutta eivät oikein tiedä miten. He ovat huolissaan joko painostaan tai terveydestään ja pyrkivät laihtumaan.

  • Sydänviikolla ollaan ihan pihalla

    Sydänviikolla ollaan ihan pihalla

    ​Sydänviikkoa vietetään tänä vuonna 15.–22.4. Teemaviikolla nostamme esiin ulkoilun ja luontoliikunnan vaikutuksia mielen ja kehon hyvinvoinnille. – Jo viisi minuuttia ulkoilua luonnossa kohentaa mielialaa, ja vartissa verenpaine voi laskea. Tänä vuonna Sydänviikkoa vietetään yhdessä Suomen Latu ry:n kanssa. Paikallisyhdistyksissä toteutetaan yhteisiä Polulle sydämellä -tapahtumia.

  •  Radiomies-dokumentti on myös elävä esimerkki siitä, millainen rooli tutuilla äänillä ja äänimaailmoilla voi olla vakavista aivovammoista toipumisessa, Minna Dufton kertoo.

    Kutsu: Radiomies on koskettava minidokumentti hoitamattomasta verenpaineesta

    Valitettavan usea suomalainen ei tiedä, että hänellä on merkittävä riski sairastua, sillä kohonnut verenpaine ei tunnu eikä näy. Kohonneen verenpaineen riskeistä ei tiennyt myöskään Ari Pisto. Radiomies on raju, mutta koskettava minidokumentti siitä, miten radikaalisti koko perheen elämä voi muuttua yhden vuoden aikana.

  • Onko meidän perhe koukussa digilaitteisiin? – Pitäkää talvilomalla tauko ja viettäkää #ruudutonpäivä

    Onko meidän perhe koukussa digilaitteisiin? – Pitäkää talvilomalla tauko ja viettäkää #ruudutonpäivä

    Tiedote julkaisuvapaa 19.2.2018
    Puhelin piippaa koko ajan kaikilla. Videoita ja virikkeitä tulvii jokaisesta tuutista. Miten täällä kukaan enää pystyy keskittymään mihinkään? Aivoissa on ruuhkaa. Neuvokas perhe ja Yksi elämä -terveystalkoot haastavat perheet viettämään ruudutonta päivää talvilomalla.
    Lasten ja perheiden ruutuaika on muuttanut muotoaan, eikä ilmankaan tulla toimeen. Silti väl

  • Sydänlasten viikkoa vietetään 7.–14.2.2018 – yhdellä vauvalla sadasta on synnynnäinen sydänvika

    Sydänlasten viikkoa vietetään 7.–14.2.2018 – yhdellä vauvalla sadasta on synnynnäinen sydänvika

    Sydänlapset ja -aikuiset ry viettää Sydänlasten viikkoa 7.–14.2. yhdessä eurooppalaisten sisarjärjestöjen kanssa. Tänä vuonna myös osa SM-liigan jääkiekkojoukkueista tempaisee Sydänlasten viikolla. Suurella sydämellä pelataan mm. TPS:n, Kalpan, HPK:n ja Jukureiden riveissä. Teemaviikon julkaisuissa käytetään aihetunnisteita #yksisadasta ja #sydänlastenviikko.

  • Sydän Terveysmittaus selvittää sydänterveyden riskitekijöitä ja antaa neuvoja niiden vähentämiseksi. Kuva: Johannes Romppanen

    Sydänyhteisön ennaltaehkäisevä työ tuottaa tulosta

    Osana Sydänliiton brändin uudistamista ja yhtenäistämistä tähän asti Terveyden kolmiottelu -nimellä kulkenut terveysarvojen mittaus saa nyt nimen Sydän Terveysmittaus. Sydänterveyden riskitekijöistä suurimmat ovat kohonnut verenpaine ja kolesteroli, sekä ylipaino. Näihin riskitekijöihin kiinnitetään huomiota koko sydänyhteisön voimin mittaamalla terveysarvoja ympäri Suomea.

Näytä lisää