Ohita
Monaliiku – Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta ry on Vuoden sydänterveyden edistäjä

Tiedote -

Monaliiku – Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta ry on Vuoden sydänterveyden edistäjä

Sydänliitto palkitsee vuosittain Vuoden sydänterveyden edistäjä -palkinnolla tahon tai henkilön joka on tehnyt hyvää työtä ihmisten terveyden edistämisessä.

Tänä vuonna palkinto jaettiin Naisten Kymppi -juoksutapahtuman yhteydessä Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta ry:lle.

Perustelut:

Monaliiku – Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta on vuonna 2009 perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on edistää naisten ja tyttöjen hyvinvointia liikunnan ja kulttuurin avulla uskonnosta, ihonväristä ja kansallisuudesta riippumatta.

Yhdistys on perustettu tarpeeseen antaa monikansallisille naisille mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa. Tiedossa on, että erityisesti naiset osallistuvat näihin harrastuksiin monikansallisia miehiä heikommin.

Toiminta on aloitettu Helsingissä, josta se on laajentunut Vantaalle, Espooseen ja Jyväskylään. Suunnitteilla on toimintaa myös Tampereelle ja Turkuun. Yhdistys tarjoaa ympäristön turvalliseen liikuntaan ja valikon liikuntamuotoja (mm. jalkapallo, vesiliikunta ja jumppa), joista voi valita mieluisan liikuntamuodon. Osallistuminen Monaliikun liikuntaryhmiin on ilmaista.

Naiset mukaan -hankkeessa kehitetään ja levitetään malleja monikansallisten naisten liikuntaharrastuksiin ja tasavertaiseen osallistumiseen. Tarkoituksena on auttaa järjestöjä kehittämään toimintaansa mm. rohkaisemalla, opastamalla ja kouluttamalla. Monaliikun ohjaajat tulevat paikan päälle ja järjestävät ryhmien ensimmäiset liikuntatunnit ja auttavat löytämään sopivat paikalliset ohjaajat.

Yhdistys toimii myös koordinaattorina Euroopan unionin rahoittamassa pilottihankkeessa. Tämän Together4Sports -projektin tavoitteena on edistää Suomeen saapuneiden pakolaisten kotoutumista ja sosiaalista osallistumista liikunnan avulla. Pakolaistaustaisten perheiden sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan tuetaan liikuntatoiminnalla, johon perheet voivat osallistua yhdessä vapaaehtoisten suomalaisten perheiden kanssa.

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto on yli 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 226 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry). 

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).