Ohita

Aiheet: Politiikka, yleinen

Sydänliiton pääsihteeri Marjaana Lahti-Koski

Sydänliiton tavoitteet eduskuntavaaleissa: Stoppi terveyserojen kasvulle

Sydänliiton syyskokous käsitteli eduskuntavaalitavoitteita 22.10. Joensuussa. Samalla liitolle valittiin kolmivuotiskaudelle uusina jäseninä insinööri Arto Kärkkäinen, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja Minna Multisilta ja professori Markku Savolainen sekä jatkokaudelle kauppatieteiden tohtori Päivi Myllykangas.

Puheenjohtaja Paula Risikko: Sydäntauteja ei ole vielä voitettu

Puheenjohtaja Paula Risikko: Sydäntauteja ei ole vielä voitettu

Merkittävä määrä suomalaisista sairastuu sydän- ja verisuonisairauksiin vuosittain. Yhä edelleen nämä sairaudet ovat valitettavasti suomalaisten yleisin kuolinsyy. Jopa yli 2 miljoonalla suomalaisella on tälläkin hetkellä kohonnut verenpaine ja jopa lähes 60 prosentilla on todettu kohonnut kolesteroli.
Tarvitaan ennaltaehkäisevää työtä, jotta yhä harvempi sairastuisi, sanoo Sydänliiton puheenjo

Soteen vahvemmin sairauksien ennaltaehkäisy

Soteen vahvemmin sairauksien ennaltaehkäisy

Suomen nykyisiä sote-ongelmia kuvaa hyvin State of Health Finland 2019 -maaraportti*. Sen mukaan Suomi kuuluu hoidettavissa olevien sairauksien hoidon osalta muiden pohjoismaiden kanssa EU:n kärkimaihin, mutta tautien ennaltaehkäisyssä eroamme merkittävästi muista pohjoismaista ja putoamme jopa EU:n keskiarvon alle.
Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen (Hyte) on oltava sote-uudistuksen yksi tä

Potilaan hoitopolut on laitettava kuntoon  sote-uudistuksessa, sanoi Sydänliiton puheenjohtaja, sisäministeri Paula Risikko Hämeenmaan sydänpiirin 60-vuotisjuhlapuheessaan.

Paula Risikko: Sydänpotilas hyötyy valinnanvapaudesta

Sydänliiton puheenjohtaja Paula Risikko kehuu Tampereella sydänpotilaiden eteen tehtyä työtä puhuessaan tänään Hämeenmaan sydänpiirin 60-vuotisjuhlassa. 60 vuotta sitten perustettu Pohjois-Hämeen sydäntautiyhdistys ry on kuudessa vuosikymmenessä kasvanut ja laajentunut Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan kattavaksi Hämeenmaan sydänpiiriksi.

Sydänliiton kunniapuheenjohtaja Pelka Puska osallistui Sydänliiton kevätkokoukseen Helsingissä 25.5.

Sydänliitto päivitti strategiansa sote-aikaan

Sydänliitto piti kevätkokouksensa Helsingissä 25.5.16. Sydänliiton puheenjohtajan, eduskunnan varapuhemiehen Paula Risikon mukaan strategia antaa Sydänliitolle hyvän pohjan osallistua aktiivisesti sote-valmisteluun ja vaikuttaa merkittävällä tavalla mm. sydänpotilaiden hoitopolkuihin.

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt noin 200 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin/-alueeseen ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).