Ohita
Potilaan hoitopolut on laitettava kuntoon  sote-uudistuksessa, sanoi Sydänliiton puheenjohtaja, sisäministeri Paula Risikko Hämeenmaan sydänpiirin 60-vuotisjuhlapuheessaan.
Potilaan hoitopolut on laitettava kuntoon sote-uudistuksessa, sanoi Sydänliiton puheenjohtaja, sisäministeri Paula Risikko Hämeenmaan sydänpiirin 60-vuotisjuhlapuheessaan.

Tiedote -

Paula Risikko: Sydänpotilas hyötyy valinnanvapaudesta

Sydänliiton puheenjohtaja Paula Risikko kehuu Tampereella sydänpotilaiden eteen tehtyä työtä puhuessaan tänään Hämeenmaan sydänpiirin 60-vuotisjuhlassa. 

- Meidän on laitettava potilaiden hoitopolut kuntoon sote-uudistuksessa. Palvelukokonaisuuksien kehittämistä tarvitaan, jos halutaan varmistaa esimerkiksi sydänsairauksista kärsivän ihmisen laadukas ja vaikuttava kokonaisvaltainen hoito, Risikko toteaa.
- Esimerkiksi Englannissa valinnanvapaus koskee palvelukokonaisuutta. 

- Suomalaisessa keskustelussa on paljon puhuttu, miten potilas valitsee hoitavan paikan. Lähden kuitenkin siitä, että Suomessakin Englannin mallin mukaisesti voidaan valita kokonaisuus, Risikko toteaa.
-Tätä tärkeää hoitopolkujen kehitystyötä tehdään muun muassa Tampereella. Täällä Tampereen Sydänsairaala, kaupunki, yliopisto ja sydänpiiri ovat pistäneet viisaat päät yhteen ja tekevät todellista monisektoraalista yhteistyötä sydänpotilaan parhaaksi. 

- Järjestöjen osuus tässä hoitopolkujen kehittämisessä on merkittävä. Sydänväki on otettu hyvin mukaan, sillä myös Sydänliitto on mukana vaikuttavan ja laadukkaan hoitopolun kehittämisessä, Risikko jatkaa. 
- Vaikuttavan palvelukokonaisuuden tae on moniammatillinen asiantuntijajoukko ja tutkitun tiedon käyttö. Teemme yhdessä uraa uurtavaa työtä. Eikä ainoastaan sydänpotilaille vaan kaikille pitkäaikaissairauksiin sairastuneille.

Suomessa valmistellaan parhaillaan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistusta, jossa lisätään asiakkaan/potilaan valinnanvapautta. Tällä hetkellä rakennetaan suomalaista valinnanvapauden mallia.

Vuosina 1956 ja 1957 Sydänliittoon perustettiin 21 alueellista sydäntautiyhdistystä. 60 vuotta sitten perustettu Pohjois-Hämeen sydäntautiyhdistys ry on kuudessa vuosikymmenessä kasvanut ja laajentunut Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan kattavaksi Hämeenmaan sydänpiiriksi. Hämeenmaan sydänpiirin puheenjohtajana toimiii kauppaneuvos Jyrki Liljeroos ja toiminnanjohtajana Ulla Harala.

Lisätietoja: Paula Risikko 050 511 3107

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto on yli 72 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 228 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).