Ohita
Sydänliiton kunniapuheenjohtaja Pelka Puska osallistui Sydänliiton kevätkokoukseen Helsingissä 25.5.
Sydänliiton kunniapuheenjohtaja Pelka Puska osallistui Sydänliiton kevätkokoukseen Helsingissä 25.5.

Uutinen -

Sydänliitto päivitti strategiansa sote-aikaan

Sydänliitto piti kevätkokouksensa Helsingissä 25.5.16.

Sydänliiton puheenjohtajan, eduskunnan varapuhemiehen Paula Risikon mukaan strategia antaa Sydänliitolle hyvän pohjan osallistua aktiivisesti sote-valmisteluun ja vaikuttaa merkittävällä tavalla mm. sydänpotilaiden hoitopolkuihin.

– Sydänliitto tahtoo myös kohottaa julkisuusprofiiliaan ja tehdä vaikuttamistyöstään näkyvämpää ja kuuluvampaa. Sote-uudistus on tässäkin mielessä meille oiva koetinkivi, Risikko sanoo.

– Sydänliiton tunnettujen vahvuuksien, kuten terveysliikunta- ja elintapaohjauksen lisäksi kulttuurin ja yhdessä tekemisen voimaannuttavat vaikutukset tulevat näkymään toimintamme elinvoimaisuutena ja uudenlaisena jäsenhankintana, pääsihteeri Tuija Brax sanoo.

Strategiassaan Sydänliitto seuraa tiivisti hoidon kehittymistä ja osallistuu oman alansa palveluiden kehittämiseen ihmisen ehdoilla. Varapuheenjohtaja, kauppaneuvos Jyrki Liljeroos pitää erittäin tärkeänä sitä, että uusinta teknologiaa soveltavat hoitomuodot tulevat potilaiden saataville nopeasti myös Suomessa.

– Mielen hyvinvoinnin edistäminen vähentää sydänsairauksia ja parantaa elämänlaatua, varapuheenjohtaja professori Anssi Sovijärvi sanoo. Mielen hyvinvointi sydänterveyden edistämisessä ja sairastuneen tukemisessa on nostettu Sydänliiton strategiassa yhdeksi painopisteeksi.

Sydänliitto seuraa ja arvioi niitä asiantuntijoiden osoittamia uhkakuvia, joita uuden alkoholilain on ennustettu aiheuttavan kansanterveydelle. – Tulemme näkymään ja kuulumaan, mikäli viitteitä sydän- ja verisuonitautien lisääntymisestä on havaittavissa, Paula Risikko sanoo.

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).