Ohita
Kuva: Sini Garam
Kuva: Sini Garam

Uutinen -

Lapsikin rauhoittuu luonnossa

Luonto auttaa rentoutumaan ja tarjoaa mielen rauhaa arkisirkuksen keskelle. Jo lyhytkin oleilu luonnossa laskee sykettä, hengitystä ja vähentää stressihormoneja. Lasten kanssa ei aina ehdi pitkille retkille, mutta lähiluonto tarjoaa elämyksiä arjen keskelle. Nyt on aika olla #ihanpihalla!

Läsnäoloharjoituksia luonnossa

Vauhtileikkien lisäksi luonto tarjoaa mahdollisuuden rauhoittumiseen. Luonnossa on monen helpompi olla läsnä hetkessä. Yhdessä lapsen kanssa voi pysähtyä ja esimerkiksi keskittyä vain kuuntelemaan metsän ääniä tai tutkimaan hyönteisten elämää ojassa. Pienikin rauhoittuminen luonnossa tuo lapselle arvokkaan kokemuksen yhteisestä kiireettömästä hetkestä. 
Lisää lapsen kanssa tehtäviä mindfulness-harjoituksia

Seikkaile ja tutki lähiluonnossa

Lähimetsä, puistot, niityt, oma piha tai luonnonpuisto. Ulkoilu tekee hyvää ja herättää lapsen mielikuvituksen. Lähiluonto on arkipäivän seikkailukohde ja ajan kanssa ehtii pidemmille metsäretkille. Puistot ja niityt ovat mainioita retkikohteita. Esimerkiksi luupittelu eli suurennuslasilla luonnon tutkiminen kiinnostaa monen ikäisiä lapsia. Millaisia hyönteisiä voikaan nähdä sammaleen tai kivien pinnoilla suurennuslasin läpi? Tai miten taidokas on lehtiruoto luupin läpi katsottuna? Metsäpoluilla voi leikkiä myös parkouria, seuraa johtajaa tai maa-on-laavaa leikkejä. Isommat lapset kuvaavat luontoa ja itseään, mutta sekin on luonnon kokemista.

Joskus lapsia on vaikeaa saada innostumaan lähtemisestä, mutta helppoja apukeinoja ovat: kaveri tai pehmoeläin mukaan sekä eväät reppuun.
Ulkoiluvinkkejä lasten kanssa

Eväsretki on tähtihetki

Ulkona kaikki maistuu paremmalta. Eväshetki on retken kohokohta. Koska lasten kanssa retkellä voi olla vaikka takapihalla, ei eväistä kannata ottaa liikaa stressiä. Usein ratkaisuksi riittää kotoisat eväsleivät tai lähikaupan antimet. Pidemmälle retkelle kasviskeitto termospullossa tuo energiaa ja nuotiolle voi kääräistä jo kotona toastit folioon. Lisää retkieväsvinkkejä löydät: sydanmerkki.fi

Sydänviikolla Neuvokas perhe ja Sydänmerkki kannustavat olemaan #ihanpihalla. Olemme mukana myös Lapsimessuilla Helsingissä Messukeskuksessa 20.-22.4.2018 Luontomainen osastomme löytyy 6D69, josta voit tulla hakemaan keväiset seikkailu- ja eväsvinkit. Tule tutkimaan luupilla luonnon ihmeitä (yhteistyössä Suomen latu), istumaan nuotiopiiriin tai fiilistelemään kevättä.

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Liittyvä sisältö

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).