Ohita

Uutisarkisto

  • Satokausikalenteri on Vuoden terveyden edistäjä

    Sydänliitto palkitsee vuosittain Vuoden sydänterveyden edistäjä -palkinnolla tahon tai henkilön, joka on tehnyt hyvää työtä ihmisten terveyden edistämisessä. Tänä vuonna palkinto jaettiin Satokausikalenterille pitkäjänteisestä työstä kasvisten syömisen edistämisessä.

  • 1,9 miljoonaa euroa sydäntutkimukseen

    ​Sydäntutkimussäätiö on myöntänyt vuoden 2019 apurahat sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen. Sydäntutkimussäätiö tukee tänä vuonna 1,9 miljoonalla eurolla yhteensä 84 sydäntutkijaa tai tutkimusryhmää. Suurimman apurahan saa Antti Sarasteen tutkimusryhmä sydämen vajaatoiminnan kuvantamiseen.

  • Sydänviikko liikuttaa perheitä ympäri Suomea

    ​Perheliikunnan teemalla 5.-12.5. vietettävä Sydänviikko on Sydänliiton organisoima sydänterveyden teemaviikko. Tänä vuonna se kannustaa perheitä pyöräilemään sekä retkille lähiluontoon. Sydänviikon tapahtumia on ympäri Suomea yli 400, joista monet tulevat osaksi Suomen Olympiakomitean koordinoimaa Unelmien liikuntapäivää.

  • Muusikot tempaavat freelancetyön terveyshaasteita vastaan Sydänliiton pilotissa

    20 muusikkoa on aloittanut Tempaus-Areenalla harjoittelun painonnostovalmentaja Matti ”Masa” Vestmanin opissa. Ryhmä on osa Sydänliiton, Muusikkojen liiton ja Freelancemuusikot ry:n viime vuoden lopulla käynnistynyttä yhteistä terveyshanketta, jonka tavoitteena on tukea Suomen freelancemuusikkoja kohti terveempää elämää. Kampanjassa ovat mukana Suomen tunnetuimmat freelancemuusikot Rotsi ja Jyrä.

  • ​Yhdessä enemmän – myös terveydessä!

    Onneksi terveys ja sen edistäminen ovat nousseet puheissa esiin. Itse olen muistuttanut valtionhallinnossa lanseerattua toimintaperiaatetta ”terveys kaikissa politiikoissa” eli, että tarvitaan kaikki hallinnonalat mukaan. Tuloksia saadaksemme tarvitaan myös julkista, yksityistä ja kolmatta sektoria eli järjestöjä. Ja tietenkin jokaista meitä – Sinua ja minua.

  • ​Lääkehoidon muutostrendit ja kehittäminen puhuttivat Apteekkaripäivillä

    Lääkekorvausjärjestelmä pitäisi Apteekkari-päivien panelistien mielestä uudistaa osana sosiaaliturvauudistusta. Sydänliiton pääsihteeri Tuija Braxin huolena oli erityisesti, että saadaan luotua sote-ratkaisu, jota voidaan johtaa, ja jonka avulla nyt vallalla olevaa osaoptimointia voidaan ehkäistä.

  • ​Sydänkuntoutuksen haasteita

    Hoito on usein puutteellista siksi, ettei työnjako terveyskeskusten, sairaaloiden ja kuntoutuksen välillä ole optimaalinen ja tieto potilaasta ja hänen tarvitsemastaan hoidosta ei kulje. Tästä on kyse, kun puhutaan rikkinäisistä hoitoketjuista. Sydänliitossa käymme läpi, miten Tulppa-kuntoutus saadaan tarjolle koko maahan ja miten kuilu sairaalan ja terveyskeskuksen välillä kurotaan umpeen.

  • Sydänliitto julkaisi vaalitavoitteensa

    ​Sydänliitto on valmistellut laajat terveyspoliittiset eduskuntavaalitavoitteensa yhdessä Yksi elämä -järjestöjen kanssa, joihin Sydänliiton lisäksi kuuluvat Aivoliitto, Diabetesliitto, Filha, Hengitysliitto, Suomen mielenterveysseura ja Syöpäjärjestöt. Sen lisäksi Sydänliitto on julkaissut sydäntautien ennaltaehkäisyn ja hoidon näkökulmasta tarkennetut vaalitavoitteensa.

  • ​INR-omaseurannalla hoitotulos paranee

    Etämittaus on varfariinipotilaille paras hoitomuoto sekä hoidon laadun että kustannusten kannalta, selviää Elisan ja Rochen teettämästä tutkimuksesta.

  • ​Kuntoutusta tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan

    Kuntoutuksella vähennetään inhimillistä kärsimystä ja säästetään yhteiskunnan varoja, todetaan tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntoutusvetoomuksessa. Myös sydänkuntoutuksen asema kaipaa vahvistamista. Arviolta vain joka viides suomalainen sepelvaltimotautipotilas ohjautuu sydänkuntoutukseen.

  • ​Sydänliitto selvittää miten eteisvärinäpotilaat kokevat sairautensa

    Eteisvärinä, eli “flimmeri” on tavallinen rytmihäiriö. Vaikka rytmihäiriön nimi onkin kaikilla sama, taustasyyt ja oireet voivat olla hyvinkin erilaisia. Sydänliitto toteuttaa kyselyn, jonka tarkoituksena on selvittää miten eteisvärinäpotilaat kokevat sairautensa, ovatko he saaneet sairaudestaan riittävästi tietoa ja tukea, ja miten seuranta ja lääkitys toteutuvat eri puolilla Suomea.

Näytä lisää