Ohita
Sydänmerkki-ateriat otetaan käyttöön varuskunnissa. Kuva Sydänmerkki/Elina Himanen
Sydänmerkki-ateriat otetaan käyttöön varuskunnissa. Kuva Sydänmerkki/Elina Himanen

Tiedote -

Varusmiesten hyvinvointia edistetään terveellisellä ruoalla - Sydänmerkki-ateriat käyttöön kaikissa varuskunnissa

Puolustusvoimat, Sydänmerkki ja Leijona Catering Oy lanseeraavat tänään yhdessä Sydänmerkki-ateriat kaikkiin Suomen varuskuntiin. Ravitsemuksellisesti laadukkaan lounaan syöminen ohjaa varusmiehiä myös jatkossa terveellisiin valintoihin ja on osa varusmiesten hyvinvoinnin edistämistä varuskunnissa.

”Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen laskelmien mukaan jokaisen suomalaisen vähentäessä suolan käyttöä yhdellä grammalla päivässä säästettäisiin terveydenhuoltomenoissa 70 miljoonaa euroa vuodessa. Tämä lisäisi terveiden elinvuosien määrää 1700:lla vuodessa. Sydänmerkin laskelmien mukaan tämä suolan vähentämistavoite saavutetaan tarjoamalla Sydänmerkki-aterioita”, sanoo Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax.

”Puolustusvoimille on tärkeää pitää huolta varusmiesten terveydestä ja Sydänmerkki-ateria on osa kokonaisvaltaista ja tasapainoista ruokavaliota”, kertoi Kaartin jääkärirykmentin päällikkölääkäri, lääkintäkomentajakapteeni Petri Kangaspunta.

”Leijona Catering tavoittaa lähes koko nuorten miesten ikäluokan, joten päivittäin tarjoamillamme kaikkiaan noin 70 tuhannella aterialla on suuri merkitys nuorten miesten ja myös naisten terveydelle. Varusmiesten hyvinvointi on meille sydämen asia. Tätä tukee myös Sydänmerkki-aterian ottaminen varuskuntaravintoloiden ruokalistoille”, kommentoi Leijona Cateringin keittiömestari Jaakko Sauvola.

Lisätietoja:

Eeva Hietalahti, eeva.hietalahti@sydanmerkki.fi, p. 040 586 1919

Tarja Österberg, tarja.osterberg@leijonacatering.fi, p. 01043 20107

www.puolustusvoimat.fi

Lisätietoa, ja kuvia aiheesta löydät täältä:

http://www.sydanmerkki.fi/santahamina-tiedotustilaisuus-25-11-2016

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto on yli 72 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 228 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).