Ohita
Lasten ylipainon ehkäisy saa tunnustusta

Tiedote -

Lasten ylipainon ehkäisy saa tunnustusta

Suomen Lihavuustutkijat ry:n tämän vuoden painonhallintapalkinnon on saanut Neuvokas perhe (www.neuvokasperhe.fi) työstä lasten ylipainon ehkäisyssä. Osana Yksi elämä -terveystalkoita Neuvokas perhe on liki kymmenen vuotta kannustanut suomalaisia perheitä tiellä hyvinvoivaan arkeen.

Suomen Lihavuustutkijat ry jakoi tämän vuoden palkinnon Neuvokas perheelle marraskuun 24. päivänä Turussa. Tunnustus myönnetään vuosittain painonhallintaa edistävästä toiminnasta, joka perustuu tutkittuun tietoon lihavuuden ehkäisystä ja tavoittaa suuren joukon suomalaisia. Suomen Sydänliitossa vuonna 2006 alkunsa saanut Neuvokas perhe on tarjonnut iloa, innostusta ja kannustusta lapsiperheiden elintapoihin liki kymmenen vuotta.

– Olemme rohkeasti nostaneet lasten lihavuuteen liittyviä asioita esille. Erityisesti olemme kuunnelleet ylipainoisten lasten perheitä. Materiaalia ja tukea on tarjolla sekä perheille että ammattilaisille, kertoo Neuvokas perhe -kehittämispäällikkö Terhi Koivumäki.

Ylipainoisten lasten vanhemmille on mm. verkkokurssi, jonka ideana on mistä lähteä liikkeelle, jos lapsen paino huolestuttaa. Neuvokas perhe haluaa myös vastata vaikeisiinkin aiheisiin, kuten voiko syömistä rajoittaa? – Myönteinen viestintä ja ratkaisujen löytäminen ovat toimintamme ytimessä. Jokainen lapsi on hyvä sellaisena kuin on ja terveystaitoja opetellaan yhdessä koko perheen kanssa, sanoo Terhi Koivumäki.

Perheitä tavoitetaan myös ammattilaisten kautta. Neuvokas perhe -menetelmä ja -työvälineet ovat tulleet osaksi pysyvää lapsiperheiden terveyden edistämistä jo yli puolessa Suomen kuntien neuvoloista ja alakoulujen terveydenhuollosta. Lähtökohtana menetelmässä on vahvistaa perheiden pystyvyyden tunnetta ja tukea hyvinvointia erilaisten materiaalien, kuten Neuvokas perhe -kortin, avulla.

Neuvokas perhe on osa Yksi elämä -terveystalkoita, joiden tavoitteena on terveempi Suomi.
Aivoliiton, Diabetesliiton ja Sydänliiton yhteiset terveystalkoot edistävät ihmisten terveyttä ja hyvinvointia läpi elämän. www.yksielama.fi

Lisätietoja:
Terhi Koivumäki
Neuvokas perhe -kehittämispäällikkö
puh. 050-3094499
terhi.koivumaki@sydanliitto.fi

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto on yli 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 234 paikalliseen sydänyhdistykseen, 17 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).