Ohita
Kuva: Sydänliitto/Huulipunavallankumous 15.6.2016
Kuva: Sydänliitto/Huulipunavallankumous 15.6.2016

Tiedote -

Huulipunavallankumous on täällä jälleen

Huomenna keskiviikkona 15.6.2016 punataan huulet naisten sydänterveyden edistämiseksi.

Huulipunavallankumouksen avulla Sydänliitto haluaa kannustaa ja innostaa naisia pitämään huolta oman sydämensä hyvinvoinnista sekä tehdä tätä tärkeää asiaa näkyväksi.

Huulipunavallankumous järjestetään tänä vuonna jo kolmannen kerran. Vallankumous leviää Facebookissa ja tapahtumaan voivat osallistua kaikki, jotka haluavat huulensa punaamalla osoittaa tukensa naisten sydänterveyden edistämiselle. Huulipunavallankumouspäivänä osallistujat julkaisevat tapahtumasivulla kuvan punatuista huulista ja liittävät mukaan tunnuksen #huulipunavallankumous.

Kampanjan takana on vakava tosiasia, että sydänsairaudet ovat naisten yleisin kuolinsyy Suomessa. Vuosittain yli 10 000 naista kuolee verenkiertoelinten sairauksiin*, joista yleisin on sepelvaltimotauti. Sydänsairauksia voidaan ennaltaehkäistä mm. oikeanlaisella ravinnolla, liikunnalla ja tupakoimattomuudella. 


Tietoisuuden kasvattamisen lisäksi Huulipunavallankumous toimii myös Sydänliiton varainhankintakampanjana. Tänä kesänä, 7.6.–14.8.2016 välisenä aikana, kaikki Sydänliiton verkkosivuilla tehdyt lahjoitukset käytetään naisten sydänterveyden edistämiseen.

Lisätietoja:

Suomen Sydänliitto ry

markkinointijohtaja, Eeva Hietalahti, 040 5861919, eeva.hietalahti@sydanliitto.fi

Lisää tietoa sydänterveydestä:

http://www.sydan.fi/punainen

*Lähde: Tilastokeskus, kuolinsyyt 2014.

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto on yli 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 228 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).