Ohita
Lapsen ylipaino - miten siihen tulisi suhtautua?

Uutinen -

Lapsen ylipaino - miten siihen tulisi suhtautua?

Kansainvälistä Älä laihduta -päivää vietetään Suomessa 6.5. Kampanjan järjestävät Syömishäiriöliitto-SYLI ry:n jäsenyhdistykset. Tänä vuonna teemana on lapsen ylipaino. Helsingissä tempauksen ja paneelikeskustelun järjestää Etelän-SYLI ry yhteistyössä Yksi elämän Neuvokkaan perheen kanssa.

Älä laihduta -päivänä keskustellaan hyvinvoinnista ja terveydestä, joiden lähtökohtana ja päämääränä ei ole laihtuminen. Laihduttamiseen liittyvistä riskeistä puhutaan vähän, vaikka laihduttaminen tapahtuu usein epätervein keinoin: paastotaan, rääkätään kehoa ja mieltä. Älä laihduta -päivä viestii, että ihminen voi elää terveellisesti ja olla terve koosta riippumatta. Laihduttaminen ei kuulu lapsille eikä nuorille. Hyvinvointi sen sijaan kuuluu kaikille.

Tänä vuonna Älä laihduta -päivän teemana on herkkä aihe, lapsen ylipaino. Miten suhtautua, kun lapsi alkaa puhua itsestään lihavana? Pitääkö lapsen ylipainosta huolestua? Voiko lapsi laihduttaa? Miten tukea ylipainoista lasta ja perhettä?

Viisi vinkkiä, miten suhtautua lapsen ylipainoon:

  1. Suhtaudu positiivisesti kehoosi. Älä puhu lapsen kuullen omasta tai lapsen painosta.
  2. Tee muutoksia syömiseen ja liikkumiseen, mutta älä puhu laihduttamisesta.
  3. Ota perhe mukaan! Lapsen ylipaino on koko perheen asia, ja siksi elintapamuutokset koskevat kaikkia perheenjäseniä.
  4. Jokainen on ihana sellaisena kuin on. Painonhallinnan tavoitteena pitäisi olla hyvinvointi ja terve aikuisuus, ei tietynmallinen ulkonäkö.
  5. Kehu ja kannusta lasta.

Älä laihduta -päivä 6.5.2015 Helsinki

Paikka: Kansallissali, (Aleksanterinkatu 44, Helsinki)

Some: #älälaihduta

Avoimet ovet klo 15.30-18.00

Syömishäiriöliiton Etelä-Suomen alueyhdistys Etelän-SYLI ry järjestää yhdessä Yksi elämän Neuvokkaan perheen kanssa Helsingissä tempauksen ja asiantuntijapaneelin. Tervetuloa!

Ohjelma

15.30 alkaen Tapahtumatori: tutustu Etelän-SYLI ry:n ja Neuvokas perhe toimintaan ja toimijoihin ja ota vastaan Painovapaa-haaste.

16.30 - 17.30 Paneelikeskustelu: Lapsen ylipaino – miten siitä tulisi puhua?

Paneelissa pohditaan mm.

  • Miten suhtautua, kun lapsi alkaa puhua itsestään lihavana?
  • Pitääkö lapsen ylipainosta huolestua?
  • Miten puhua ylipainosta lapselle?
  • Voiko lapsi laihduttaa?
  • Miten tukea ylipainoista lasta ja perhettä?

Keskustelijoina ovat ravitsemusasiantuntija Patrik Borg, kansanedustaja Jani Toivola, psykologi ja toiminnanjohtaja Pia Charpentier (Syömishäiriökeskus), kouluterveydenhuollon lääkäri Paula Häkkänen (Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto), varhaiskasvatuksen erityisopettaja Anne Kuusisto (Neuvokas perhe) sekä aluepäällikkö Tanja Tiainen (Syömishäiriöliitto). Paneelin vetää puheenjohtaja Laura Ala Etelän-SYLIstä. Tervetuloa osallistumaan!

Tapahtumaan on vapaa pääsy - sydämellisesti tervetuloa!

Järjestää: Etelän-SYLI ry yhteistyössä Neuvokas perhe ja Yksi elämä

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Liittyvä sisältö

Liitetyt tapahtumat

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).