Ohita
​Kahvi ei tunnu sydäntykytyksenä

Uutinen -

​Kahvi ei tunnu sydäntykytyksenä

Kahvi sen paremmin kuin muutkaan kofeiinia sisältävät juomat eivät tuoreen tutkimuksen mukaan aiheuta sydämen lisälyöntisyyttä. Tutkijat katsovat, että tietyistä kofeiinijuomista on päinvastoin hyötyä sydänterveydelle. Siksi kaikki niitä vastustavat suositukset ovat tutkijoiden mielestä haitallisia.

Tutkimuksessa oli mukana lähes 1 400 sydämeltään tervettä osallistujaa, joiden keski-ikä oli 72 vuotta. Heidän kahvin, teen ja suklaan kulutuksensa kartoitettiin kyselyllä. Yli 60 prosenttia osallistujista nautti kofeiinijuomia päivittäin. Tutkijat havaitsivat, ettei kofeiinijuomia nauttineilla ollut sydämen lisälyöntisyyttä yhtään enempää kuin näitä juomia vältelleillä.

Tutkimus julkaistiin Journal of the American Heart Association -lehdessä.

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).