Ohita
Jopas jotakin

Blogikirjoitus -

Jopas jotakin

Sain aikoinaan lahjaksi aforismikirjasen, josta voi lukea jokaiselle päivälle kannustavan mietelmän. Yhden päivän kohdalla oli seuraava teksti: ”Entäpä jos saisit tänään aikaan Jopas jotakin -tarinan, jota kerrotaan aina uudestaan ja uudestaan”.

Niinpä – ihmiselle tekee hyvää sekä kokea että saada itse aikaan ”jopas jotakin” -tarinoita.

Olen nyt saanut olla muutaman kuukauden Sydänliiton puheenjohtajana ja jopas jotakin, miten mainiota porukkaa te sydänväki olettekaan.

Ilman ennakkoluuloja te liiton toimihenkilöt olette ottaneet minut mukaan – kannustaen ja välillä lempeästi ohjaten, että ”näin meillä on tavattu tehdä”.

Ja te sydänystävät kentällä, jopas jotakin! Vaivoja ja vapaa-aikaa säästämättä teette sydäntyötä, joka auttaa toista ihmistä ja lisää kansanterveyttä. Teette työtä tuulissa ja tuiskuissa, jotka eivät aina ole ilmasta lähtöisin, aina yhtä innokkaina ja myönteisinä.

Kevään Sydänviikko on jälleen suuri ponnistus, mutta kun katsoo tämänkin lehden sivuja, priimaa pukkaa joka puolella Suomea. On seminaareja, tempauksia, juhlia, muita tapahtumia jne. Itsekin pääsen niistä kevään aikana nauttimaan.

Aikoinaan tein tutkimusta sosiaali- ja terveydenhuollon potilas-/asiakasjärjestöjen merkityksestä. Tulokseksi tuli, että järjestöillä on suuri merkitys tiedon tuottamisessa ja välittämisessä, edunvalvonnassa ja vertaistuen tuottamisessa.

Näitä kaikkea tuottaa Sydänliitto yhdistyksineen. Jopas jotakin! Ei siis ole ihme, että Sydänliitto on maamme suurin kansanterveysjärjestö.

Jokainen teistä sydäntyötä tekevistä saa päivittäin aikaan ”Jopas jotakin” -tarinoita, joita kerrotaan aina uudestaan ja uudestaan. Ne tarinat ovat tärkeitä teille itsellenne kannustuksena, mutta ennen kaikkea sydänsairauksista tai -oireista kärsiville ihmisille, joilla toivo on aika ajoin koetuksella.

Hyvää Sydänviikkoa kaikille!

Paula Risikko

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Liittyvä sisältö

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).