Ohita
Tiedetoimittaja Ulla Järvi saa Sydänliiton valtakunnallisen tunnustuksen

Tiedote -

Tiedetoimittaja Ulla Järvi saa Sydänliiton valtakunnallisen tunnustuksen

Suomen Sydänliitto palkitsee filosofian tohtori Ulla Järven sydänterveyden edistämisestä. Toimittaja ja terveysviestinnän tutkija Järvi on työskennellyt marraskuusta 2014 lähtien Suomen tiedetoimittajain liiton pääsihteerinä.

”Ulla Järvi puolustaa luotettavien, tieteelliseen näyttöön perustuvien lähteiden käyttöä journalistin työssä”, Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax perustelee valintaa. Ulla Järvi on Julkisen sanan neuvoston ja Valtion virkamieseettisen neuvottelukunnan jäsen, aktiivinen kolumnisti ja bloggari. Media terveyden lähteillä -blogissaan Järvi tuo rohkeasti esiin näkökulmiaan julkisuudesta ja mediasta.

”Ennen vanhaan meille toimittajille opetettiin, että mielipide pitää erottaa faktasta niin, että lukija tietää kummasta on kysymys. Mutta missä välissä tieteestä tuli mielipide ja huuhaasta fakta”, kysyy Ulla Järvi.

Järven väitöskirja Media terveyden lähteillä (2011) käsitteli terveyden ja sairauden esittämistä tiedotusvälineissä 2000-luvun alussa. Hän on kirjoittanut tietokirjoja muun muassa viestinnästä ja naisten hyvinvoinnista. Järven toimittamaan Tautinen media -kirjaan (2014) on koottu tuoreinta suomalaista terveysviestinnän tutkimusta terveyspuheesta sosiaalisessa mediassa, tv-lääkäreistä ja terveysjournalismin ihmiskuvasta.

Järvi toimi lähes 15 vuoden ajan Suomen Lääkärilehden uutistoimittajana ja lyhyen jakson Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Tesso-lehden vs. päätoimittajana. Järvi on palkittu A-klinikkasäätiön päihdetiedotuspalkinnolla vuonna 2005 ja vuoden tiedetoimittajana vuonna 2014.

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto on yli 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 234 paikalliseen sydänyhdistykseen, 17 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).