Seuraa Suomen Sydänliitto

Kirjailija Kaari Utrio nimettiin vuoden Sydänvaikuttajaksi

Lehdistötiedote   •   Helmi 14, 2016 22:00 EET

Kuva: Timo Villanen, A-Lehdet Oy

Sydänvaikuttajan nimeäminen tapahtui Sydänliiton ja Apu-lehden yhteisellä Sydänystävä-risteilyllä 14.2.2016. Sydänliitto ja Apu haluavat tällä valinnalla nostaa esiin ihmissuhteiden, rakkauden ja ystävyyden merkitystä terveyden tekijänä. Kirjailijan valitseminen sydänvaikuttajaksi korostaa myös kulttuurielämysten terveyttä edistävää vaikutusta.

- Kaari Utrion tuotanto ja julkiset esiintymiset ovat monipuolisesti ja ylivertaisesti käsitelleet niin yksilötasolla kuin yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuudenkin näkökulmasta ihmisten keskinäisiä riippuvussuhteita ja keinoja tukea toisiaan. Utrion kirjoissa rakkauden voima on usein kuvattu kannustavana ja eteenpäin vievänä, jopa hengissä pitävänä voimana, Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax perustelee sydänvaikuttajan valintaa.

- Kulttuuri hoitaa sydäntä siinä missä kevyt ruokavalio ja säntilliset elämäntavatkin. Lukemalla stressaantunut nykyihminen voi rauhoittaa mielensä ja kehonsa - ja hoitaa samalla sydäntään. Verenpaine laskee, kun tarttuu kirjaan tai aikakauslehteen. Samalla voi hoitaa myös sydämensä sivistystä, Avun ja Apu Terveys -lehden päätoimittaja Marja Aarnipuro perustelee Kaari Utrion nimeämistä vuoden sydänvaikuttajaksi.

Sydänliiton ja Avun yhteisen risteilyn ajankohta, Ystävänpäivä, ei ole sattumalta valittu. Ystävänpäivän tunnuksena kautta maailman on punainen sydän. Alun perin Valentinuksen päivän nimellä vietetty helmikuun 14. päivä tuli Suomeen Tampereen sydänyhdistyksen pitkäaikaisen toiminnajohtajan Leila Vuorisen aloitteesta vuonna 1979. Sydänyhdistys keksi yhdistää Ystävänpäivän punaisten sydänten juhlansa markkinointiin.

Sydänliiton ja Avun risteilylle osallistuu parhaillaan lähes tuhat sydänterveydestä kiinnostunutta osallistujaa. Ystävyys- ja rakkausteemojen lisäksi risteilyllä keskustellaan henkisten voimavarojen ja myönteisyyden merkityksestä sairauden kokemisessa.

Sydänliitto on yli 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 228 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.