Seuraa Suomen Sydänliitto

Huulipunavallankumous on täällä jälleen

Lehdistötiedote   •   Kesä 14, 2016 15:26 EEST

Kuva: Sydänliitto/Huulipunavallankumous 15.6.2016

Huomenna keskiviikkona 15.6.2016 punataan huulet naisten sydänterveyden edistämiseksi.

Huulipunavallankumouksen avulla Sydänliitto haluaa kannustaa ja innostaa naisia pitämään huolta oman sydämensä hyvinvoinnista sekä tehdä tätä tärkeää asiaa näkyväksi.

Huulipunavallankumous järjestetään tänä vuonna jo kolmannen kerran. Vallankumous leviää Facebookissa ja tapahtumaan voivat osallistua kaikki, jotka haluavat huulensa punaamalla osoittaa tukensa naisten sydänterveyden edistämiselle. Huulipunavallankumouspäivänä osallistujat julkaisevat tapahtumasivulla kuvan punatuista huulista ja liittävät mukaan tunnuksen #huulipunavallankumous.

Kampanjan takana on vakava tosiasia, että sydänsairaudet ovat naisten yleisin kuolinsyy Suomessa. Vuosittain yli 10 000 naista kuolee verenkiertoelinten sairauksiin*, joista yleisin on sepelvaltimotauti. Sydänsairauksia voidaan ennaltaehkäistä mm. oikeanlaisella ravinnolla, liikunnalla ja tupakoimattomuudella. 


Tietoisuuden kasvattamisen lisäksi Huulipunavallankumous toimii myös Sydänliiton varainhankintakampanjana. Tänä kesänä, 7.6.–14.8.2016 välisenä aikana, kaikki Sydänliiton verkkosivuilla tehdyt lahjoitukset käytetään naisten sydänterveyden edistämiseen.

Lisätietoja:

Suomen Sydänliitto ry

markkinointijohtaja, Eeva Hietalahti, 040 5861919, eeva.hietalahti@sydanliitto.fi

Lisää tietoa sydänterveydestä:

http://www.sydan.fi/punainen

*Lähde: Tilastokeskus, kuolinsyyt 2014.

Sydänliitto on yli 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 228 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.