Seuraa Suomen Sydänliitto

Sydänyhdistys kutsuu mukaan tanssin kielellä

Uutinen   •   Loka 01, 2014 17:12 EEST

Eri-ikäiset ja -taustaiset ihmiset opettelevat innolla uusia askelkuvioita tanssistudion peiliseinän edessä. Kaakkois-Suomen Sydänpiirin vs. toiminnanjohtaja Satu Kuningas, Yhdessä terveyden polulle -hankkeen vs. hankejohtaja, fysioterapeutti Marina Buuri ja hanketyöntekijä Kati Palviainen puhkuvat intoa ja ovat itsekin tutustumassa afro-, lattari- ja kansantanssikuvioihin TwoStep-tanssistudion tiloissa Lappeenrannassa.

Marina Buuri on innostunut muualta muuttaneiden saamisesta mukaan yhdistystoimintaan.

– Ajattelin heti, että ainakin venäläiset saan tanssilla mukaan, itsekin pieterilaistaustainen Marina toteaa.

Hän on yrittänyt houkutella myös muualta Suomeen muuttaneita, mutta ensimmäisiin Monikulttuurisiin tanssimaistiaisiin uskaltautui pelkästään suomalaisia ja venäläisiä. Ensimmäisestä kerrasta jäi kuitenkin niin hyvä maku, että jatkoa on luvassa ja toivon mukaan entistä kirjavammalla joukolla.

– Toivotaan, että ainakin näistä Maailman Sydänpäivän maistiaisista tulisi traditio ja hyvä olisi, jos saataisiin tapahtumia myös muualle kuin Lappeenrantaan, vaikkapa Lemille, Ruokolahdelle…, Marina ideoi.

Tanssi sopii kaikille
Myös TwoStep-tanssistudion yrittäjä Katja Puranen on tyytyväinen. Hän pitää ideaa hyvänä ja näyttää vihreää valoa sydänyhdistyksen tanssivuorolle:

– Tanssi on valtavan monipuolista, se vaikuttaa koko kehoon ja tuo hyvää mieltä. Kaikki osaa, voi ja pystyy tanssimaan iästä ja kunnosta huolimatta.

Tälläkin kertaa osa osallistuu tanssiin välillä penkillä istuen, mutta rytmi vie mukanaan niin, että lopulta kävelykeppikin meinaa unohtua salin nurkkaan.

Puranen on huomannut, että erityisesti vaikeina aikoina tanssi kutsuu. Hän sanoo, että eri-ikäisiä on kivasti mukana myös studion muilla tunneilla: – Vanhin tanssitunneilla kävijä on yli 90-vuotias.

Yhdessä terveyden polulle
Lappeenrannan Monikulttuuriset tanssimaistiaiset istuu hyvin Yhdessä terveyden polulle -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on luoda edellytyksiä hyvään elämään ja vastuun ottamiseen omasta terveydestä eteläkarjalaisten valtimotautijärjestöjen yhteistyönä. Toimintamuotoja on Kudo ja kuntoile -neulekahvilasta Monikulttuurisiin terveyskerhoihin.

Yhteistyöhön on lähdetty käytännön tarpeista, pienillä resursseilla yhdessä saadaan enemmän ja vaikuttavampaa toimintaa. Mutta yhdessä tekeminen ei ole itsestään selvää: – Ihmiset pelkäävät vielä yhdessä tekemistä, sanoo diabetesyhdistyksen hallitukseen kuuluva Arja Räsänen.

Kuva:
Kuubalaisia rytmejä, merenqueta ja suomalaisesta kansantanssista kehitettyjä kuntosaliliikkeitä opeteltiin Maailman Sydänpäivänä TwoSteps-tanssistudiossa Lappeenrannassa.


Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.