Ohita
Sydänviikko 2014: Kissanmaan koulussa koettiin terveellinen ruoka kaikin aistein

Uutinen -

Sydänviikko 2014: Kissanmaan koulussa koettiin terveellinen ruoka kaikin aistein

Ala-astelaiset haistelevat purkkeja, puristelevat pusseihin piilotettuja vihanneksia ja arvioivat kuinka monta hedelmää mahtuu kolmeensataan grammaan. Kissanmaan koululla on käynnissä Tampereen Sydänyhdistyksen järjestämä Arkisirkus-tapahtuma. Tapahtumaan osallistuu päivän aikana lähes 300 oppilasta, mukaan lukien koulun muutama asperger-erityisluokka.

Tampereen kaupungin ravitsemusterapeutti Virpi Salmisen ja alan opiskelija Marianna Koiviston Aistiradalla koululaiset pääsevät haistelemaan, maistelemaan, kuuntelemaan, koskettelemaan ja katselemaan ruokaa. Rata perustuu Sapere-menetelmään, joka osalle koulun oppilaista on tuttu jo päiväkodista. Menetelmän käyttö lisää lasten kasvisten ja hedelmien syöntiä. ”Syömällä hitaammin ja pysähtymällä ruoan ääreen mautkin saa paremmin esille”, kertoo Virpi.

Tapahtuman järjestäneen, sydänyhdistyksen vastaavan terveydenhoitaja Tuula Vimpelin molemmat tyttäret ovat käyneet peruskoulunsa Kissanmaalla, nuorempi saa päättötodistuksensa tänä keväänä. He ovat myös osallistuneet tapahtuman valmisteluun. ”Pienempi tyttö leikkasi eilen kolmesataa tarraa, joita nyt jaetaan pihalla välituntiliikuntaan osallistuville”, kertoo Tuula. 

Tuulan toinen, lukioikäinen tytär esittelee lapsille suunnattua elintarvikenäyttelyä, joka paljastaa esimerkiksi karkkipussin sisällöstä löytyvän sokerin määrän. Välitunneilla liikunnanohjauksen oppisopimusharjoittelija Matti Katajamäki vetää pihalla jalkapalloa ja hippaa.

Camilla ja Milja 6A-luokalta saivat tapahtumasta uutta tietoa ja vahvistusta vanhallekin. ”Ruoan kuuntelu ja haistelu olivat jänniä, ja herkkupiste oli hyvä kun siinä näki sokerimäärän”, kertoo Milja. ”Sokerin määrä yllätti - herkuissa voi olla paljon piilosokeria”, jatkaa Camilla. Aiemmin he ovat puhuneet koulussa esimerkiksi siitä, että limsassa on paljon sokeria, mutta eivät perusteellisesti. Tapahtumaan osallistuneet koululaiset saivatkin päivästä paljon uutta ajateltavaa, josta osa varmasti kantautuu kotiväelle saakka.


Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Liitetyt tapahtumat

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).