Ohita
Kasvotusten kohtaamista pidetään edelleen tärkeänä terveydenhuollon palveluissa. Kuva Jarno Hämäläinen.
Kasvotusten kohtaamista pidetään edelleen tärkeänä terveydenhuollon palveluissa. Kuva Jarno Hämäläinen.

Uutinen -

Digitaaliset terveyspalvelut kiinnostavat suomalaisia

Valtaosa suomalaisista on jo käyttänyt terveydenhuollon digitaalisia palveluita, mutta fyysinen kohtaaminen koetaan edelleen tärkeämmäksi.

Yhdeksän kymmenestä pitää erittäin tai melko tärkeänä, että terveysasemien ja apteekkien verkostot säilyvät tulevaisuudessa nykyisellä tasolla. Mahdollisuus asioida digitaalisesti lääkärissä tai apteekissa on silti erittäin tai melko tärkeää noin joka kolmannelle suomalaiselle.

Tiedot käyvät ilmi Tuhat suomalaista -tutkimuksesta, jonka teki syyskuussa IROResearch Suomen Apteekkariliiton, Suomen Lääkäriliiton ja Lääketietokeskuksen toimeksiannosta.

Etälääkäripalveluita ilmoitti käyttäneensä neljä prosenttia vastaajista, mutta joka toinen ilmoitti olevansa valmis kokeilemaan niitä. Apteekin verkkopalvelua on käyttänyt joka viides vastaaja.

Terveysalan digipalvelut ovat 15–24-vuotiaille selvästi tärkeämpiä kuin muulle väestölle, vaikka hekin arvostavat fyysistä kohtaamista.

– Näyttää siltä, että iästä riippumatta suomalaiset pitävät tärkeänä sitä, että voivat kohdata terveydenhuollon ammattilaisen kasvokkain ja käyttää digipalveluita rinnalla, arvioi viestintäjohtaja Erkki Kostiainen Apteekkariliitosta.

Sähköinen resepti onnistunut uudistus

Suomen ensimmäiset sähköiset reseptit toimitettiin apteekeista vuonna 2010. Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta pitää sähköisiin resepteihin siirtymistä hyvänä uudistuksena.

Digitaalisia palveluita, kuten Omakantaa, on käyttänyt jo kolme neljästä suomalaisesta.

Digitalisaatio on parantanut terveydenhuollon palveluita, uskoo 60 prosenttia vastaajista. Jonkin verran ollaan kuitenkin huolissaan terveystietojen päätymisestä hakkereiden käsiin.

Tutkimuksen tulokset julkistettiin torstaina Digitalisoituva terveydenhuolto -seminaarissa Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla.

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).