Ohita
Kuva Pirjo Mailammi.
Kuva Pirjo Mailammi.

Blogikirjoitus -

​Syksyllä mennään eikä meinata

Kysyin aikoinaan opettajakollegalta, mitä teit kesällä? Hän vastasi lakonisesti: Meinasin.

Samaa voisin sanoa itsekin kuluneesta kesästä. Meinasin siivota ne ja ne kaapit. Meinasin liikkua enemmän. Meinasin käydä katsomassa enemmän kesäteatteria ja kuuntelemassa konsertteja.

Meinaamiseksi jäi.

Mutta ei se mitään. Onneksi tulee syksy. Silloin ei meinata.

Sydänyhdistyksissä syksy on aina sangen vilkasta aikaa. Tiedämme, että kesän jälkeen monet ihmiset ovat miettineet elämäntapamuutosta ja ollaan valmiita ottamaan vastaan kannustusta. Silloin kannattaa meidän sydänystävien toimia. Ja niinhän me teemmekin.

Erityisesti Maailman sydänpäivänä 29.9. pukeudumme punaiseen ja teemme sydänterveydestä ja sydäntyöstä näkyvää eri konstein. Päivän ja koko syksyn valmistelut ovat yhdistyksissä jo täydessä vauhdissa.

Koko Sydänliiton toiminnassa syksy on yhdessä sovittujen strategisten painopisteiden toteuttamista. Yksi toiminnan painopisteistä on vaikuttaminen. Tärkeä vaikuttamisen paikka on edelleen – yllätys, yllätys – sote!

Syksyn aikana lakiesitykset on tarkoitus saada eduskuntaan. Sydänsairauksia sairastavien hoidon näkökulmasta sotessa on pidettävä huolta lähipalvelujen saatavuudesta ja palveluketjujen sujuvuudesta. Ja järjestöt on saatava pysymään mukana yhteistyökumppaneina entistäkin tiiviimmin.

Maamme hallitus ja eduskuntaryhmät valmistelevat syksyn aikana seuraavan vuoden budjettia. Siinäkin on Sydänliitolla vaikuttamisen paikka.

Suomen tulevaisuus rakentuu terveydelle, työllisyydelle ja kestävälle taloudelle.

Usein keskustelussa terveys kuitenkin unohtuu, vaikka sillä on selkeä ja vaikuttava yhteys niin talouteen kuin työllisyyteenkin.

Yksilön kannalta terveys on osa elämänlaatua. Lisäksi terveys kytkeytyy työkykyyn ja sitä myöten työllisyyteen. Julkisessa taloudessa ihmisten terveys näkyy säästöinä muun muassa terveydenhuollon ja työkyvyttömyyseläkkeiden menoissa.

Entäs omahoito? Siinäkään ei kannata vain meinata. Lentokoneessakin sanotaan, että aseta happinaamari ensin omille kasvoillesi, jotta voit auttaa muita.

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).