Ohita
Pieni ele -keräyksessä on toimittu yhdessä jo 110 vuotta.
Pieni ele -keräyksessä on toimittu yhdessä jo 110 vuotta.

Blogikirjoitus -

Pieni ele- keräys on osa Suomi 100 -ohjelmaa

Ensi vuonna itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta, mutta Pieni ele -keräys täyttää jo 110. Pieni ele on siis todellinen suomalaisen lähimmäisenrakkauden instituutio, vanhempi kuin Suomi itse. Ei lainkaan hullumpi isoveliasema!

Pieni ele -keräys on hyväksytty osaksi Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Suomi 100 -ohjelman teemana on Yhdessä, ja sehän sopii Pieneen eleeseen kuin nakutettuna. Keräyksemme on yhteistyötä monella tasolla. Keskusliitot yhdessä, paikallisyhdistykset yhdessä – ihmiset yhdessä diagnoosista riippumatta. Yhtä köyttä, yhteen hiileen.

Pieni ele -keräystoimikunnan puheenjohtaja Kimmo Juutilainen pohti taannoin, ettei tämmöisen keräyksen pitäisi olla lainkaan mahdollista. Mittakaava on todella suuri talkoovoimin toteutettavaksi: liki 300 kuntaa, pari tuhatta yhdistystä, toistakymmentä tuhatta vapaaehtoista, miljoonaluokan tuotto. Eihän tämän pitäisi voida onnistua!

Hetken tuumittuaan Kimmo kuitenkin totesi, että syy mahdottoman mahdollistumiseen taitaa olla juuri se, että hommaa on treenattu 110 vuotta. Kokemusta on!

Pienen eleen juhlavuosi huipentuu jo huhtikuussa, kun järjestämme lipaskeräyksen kuntavaalien äänestyspaikoilla. Keräysvalmistelut ovat täydessä käynnissä. Aikomuksena on juhlavuoden kunniaksi rikkoa kuntavaalien keräysennätys ja kerätä 1,5 miljoonaa euroa lahjoituksia.

Ilmoittautuminen Pieni ele -keräykseen päättyi 25.9.2016. Samalla kertaa ilmoittauduttiin sekä kevään 2017 kuntavaalien ja tammikuun 2018 presidentinvaalin keräyksiin. Sydänyhteisöstä mukaan juhlavuoden keräykseen lähtee 210 yhdistystä! 

Mukaan ilmoittautuneille yhdistyksille on lähdössä tiedoksi oman kunnan ilmoittautuneiden lista sekä tietoa ensimmäisen kuntakokouksen koollekutsujasta. Ensimmäinen keräykseen liittyvä kuntakokous, kuntavastaavan valinta ja keräysmateriaalin tilaaminen tulee tehdä 15.11.2016 mennessä.

Lisätietoja antaa projektipäällikkö Elina Ranta elina.ranta@pieniele.fi tai p. 0400 887 114.

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).