Ohita
Sydänmessujen liveosuudet juontaa Kaj Kunnas
Sydänmessujen liveosuudet juontaa Kaj Kunnas

Tiedote -

Virtuaaliset maksuttomat Sydän2020 messut starttaa Sydänviikon

Valtakunnallista Sydänviikkoa vietetään syys-lokakuun vaihteessa. Varaslähdön Sydänviikkoon tekee sydänterveyteen ja hyvinvointiin keskittyvä virtuaalinen messutapahtuma, johon kuka tahansa voi osallistua ilmaiseksi 25.9-4.10.2020.

Messuilla tarjolla olevat luennot:

  • Uutta Sydänpotilaan hoitokäytännöissä. Sydänpotilaan hoito on ottanut viimeisen 10 vuoden aikana suuren harppauksen. Teknologia kehittyy ja sen tuomat mahdollisuudet lisääntyvät. HUS:n sydän ja keuhkokeskuksen johtaja Antti Vento valottaa, mitä uutta on sydänpotilaan hoitokäytännöissä.
  • Perintötekijöiden merkitys sydänsairauksien kehittymisessä ja hoidossa. Nykyään tunnistetaan perinnöllisyyden vaikutukset sydänsairauksien kehittymisessä ja ne osataan myös ottaa entistä paremmin huomioon sydänsairauksien hoidossa. Tampereen yliopiston professori Katriina Aalto-Setälä kertoo, miten meidän kaikkien perimä on ratkaisevassa roolissa, kun hoidetaan sydänsairauksia.
  • Pilleriä poskeen. Ovatko kaikki sydänlääkkeet tarpeellisia? Usein sydänsairautta hoidetaan samanaikaisesti monella eri lääkkeellä. HUS:n kardiologi Markku Pentikäinen kertoo, mitkä sydänlääkkeet ovat aivan ehdottomia.
  • Vertaistuellinen paneeli: Kun sydän sairastuu. Miltä tuntuu sairastua loppuiäksi sydänsairauteen? Miltä tuntuu kohdata oma rajallisuus? Miten kuoleman pelon jälkeen pääsee takaisin kiinni normaaliin elämään? Kaj Kunnaksen haastattelemana pelot, kokemukset ja selviytyminen muuttuvat sanoiksi. Osallistujina sydänsairauden kokeneita henkilöitä.
  • Selkoa ravitsemusmyytteihin. Julkisuudessa vilisee toinen toistaan erikoisempia ruokavalioita. Mitä niiden taustalla on? Ovatko ne totta ja millä tasolla. Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.
  • Liiku sydämesi terveemmäksi. Monia sydänsairaita askarruttaa, miten sairasta sydäntä saa rasittaa ja missä vaiheessa. Urheilukardiologi Kirsi Korpi Tampereen sydänsairaala.

Messujen suorat lähetykset näkyvät verkossa perjantaina 25.9. klo 15–17 ja lauantaina 26.9. klo 13–16 ja muun messuajan tallenteina. Ohjelmassa myös viihdettä, keskusteluja ja tietoiskuja. Suorat lähetykset juontaa Kaj Kunnas. Messuille ilmoittaudutaan osoitteessa sydan.fi/sydan2020


Lisätietoja

Päivi Ronkainen, paivi.ronkainen@sydanliitto.fi, 044 288 4393, Etelä-Suomen Sydänpiiri


Sydänviikkoa vietetään tänä vuonna poikkeuksellisesti syksyllä 27.9.-4.10.2020. Tänä vuonna Sydänviikon teema on retkeily. Sydänliitto kannustaa ihmisiä retkeilemään luontoon. Lisätietoja Sydänviikosta Esa Takala, esa.takala@sydanliitto.fi 050 565 1255

Linkit

Aiheet


Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 215 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilö/-t

Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919
Päivi Ronkainen

Päivi Ronkainen

Terveydenedistäjä Etelä-Suomen Sydänpiiri 044 2884393

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).