Ohita
Sydänmerkki keräsi kiitosta terveellisten elintarvikkeiden löytämisen helpottamisesta kauppareissuilla. Kuva: Anna Kara
Sydänmerkki keräsi kiitosta terveellisten elintarvikkeiden löytämisen helpottamisesta kauppareissuilla. Kuva: Anna Kara

Tiedote -

Sydänmerkki kiilasi vuoden suurimmaksi nousijaksi brändien asiakastyytyväisyydessä Suomessa

Vuosittain toteutettavan Brändien arvostus -tutkimuksen tulokset on taas julkaistu. Vuonna 2019 kaikista tutkituista brändeistä suurimman parannuksen asiakastyytyväisyydessä saavutti Sydänmerkki.

Taloustutkimuksen ja Markkinointi & Mainonta -lehden Brändien arvostus -tutkimus mittaa suomalaisten kuluttajien mielipiteitä brändejä kohtaan, ja Sydänmerkki arvosteltiin yhdeksi vuoden menestyjistä huimalla parannuksella viime vuodesta. Netin kautta toteutettuun kyselyyn vastasi yli 6 500 suomalaista 17-79 ikävuoden väliltä. Tutkimuksessa vertailtiin yhteensä 612 brändin arvostusta Suomessa. Itse Sydänmerkin tutkimuksessa arvioi 932 vastaajaa.

Kiinnostavana trendinä vuoden 2019 tutkimuksessa havaittiin arvostuksen lisääntyminen merkkejä kohtaan, jotka kertovat elintarvikkeen alkuperästä, tuotantotavasta tai ravitsemuksellisesta laadusta.

Sydänmerkki nostanut suosiota monella osa-alueella

Sydänmerkki saavutti 12. parhaimman sijan kaikista brändeistä asiakastyytyväisyydenindeksin perusteella, ja on nostanut sijoitustaan eniten tutkimuksessa mukana olleista merkeistä, parantaen sitä 5 prosenttia vuoden 2018 tuloksista. Sydänmerkin käyttäjistä 87 prosenttia arvioi olevansa erittäin tyytyväinen tai tyytyväinen merkkiin.

Asiakastyytyväisyyden lisäksi Sydänmerkillä on myös vankka asema suositelluimpien brändien joukossa. Sydänmerkin käyttäjät osoittautuivat kaikkein todennäköisimmiksi suosittelijoiksi alkuperää, tuotantotapaa ja ravitsemuksellista laatua osoittavien merkkien käyttäjistä, ja koko listauksessa Sydänmerkki kipusi sijalle kuusi.

Myös arvostusta mitattaessa Sydänmerkki paransi sijoitustansa huimalla 18 sijalla viime vuodesta, ja saavutti kaikkien brändien joukossa sijan 24.

Kiitosta luotettavuudesta ja arjen helpottamisesta

Kyselyssä Sydänmerkki keräsi arvostusta kaikissa ikäluokissa, mutta erityisesti sitä arvostivat yli 40-vuotiaat ja naispuoliset henkilöt. Sydänmerkki paransi tunnettuuttaan myös nuorempien vastaajien parissa. Sydänmerkin valintaperusteluissa korostettiin sen luotettavuutta ja arvostettiin helppoutta, jota se toi terveellisten elintarvikkeiden löytämiseen.

Eräs vastaajista kommentoi merkin arvostuksen kumpuavan siitä, että ”merkin voi saada vain, jos siitä [tuotteesta] on tutkitusti hyvää ihmisen terveydelle” ja totesi luottavansa merkkiin. Toisen vastaajan mukaan ”valmiiksi terveellisemmäksi vaihtoehdoksi merkitty tuote on helppo poimia ostoskoriin verrattuna, että alkaisin itse vertailla suola- ja rasvapitoisuuksia”.

”On hienoa nähdä, että kuluttajien kiinnostus ravitsemusasioista kasvaa”, kommentoi Sydänmerkin ravitsemusasiantuntija Anna Kara tuoreita tutkimustuloksia. ”Erityisesti ilahduttavat kommentit siitä, että Sydänmerkki kertoo luotettavasti terveellisemmästä vaihtoehdosta ja helpottaa kauppareissuja. Nämä kommentit kertovat, että Sydänmerkki on onnistunut tavoitteessaan”, Kara jatkaa.

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Sydänmerkki on Suomessa ainoa elintarvikepakkausten symboli, joka kertoo tuotteiden ravitsemuksellisesta laadusta. Maa- ja metsätalousministeriö on rekisteröinyt merkin EU-lainsäädännön mukaiseksi ravitsemusväittämäksi. Järjestelmästä vastaavat Suomen Sydänliitto ry ja Suomen Diabetesliitto ry. Sydänmerkki-tuotteita on tällä hetkellä noin 1500, joista noin 1200 löytyy vähittäiskaupoista. Tuotteita on yhteensä 169 elintarviketeollisuuden yrityksellä tai viljelijällä. Sydänmerkki-aterioita tarjotaan noin 1000 ravintolassa.

Yhteyshenkilöt

Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919
Anna Kara

Anna Kara

Asiantuntija, Sydänmerkki Sydänmerkki +358 50 379 6338

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).