Ohita
Sydänliitto ottaa miehistä mittaa jääkiekon Karjala-turnauksessa

Tiedote -

Sydänliitto ottaa miehistä mittaa jääkiekon Karjala-turnauksessa

Innokkain lätkää seuraava joukko koostuu 35–60-vuotiaista miehistä, joista jopa joka toisella on kohonnut verenpaine. Se ei välttämättä oireile millään tavoin, mutta hoitamattomana jatkuessaan altistaa sydän- ja verisuonitaudeille sekä lisää aivo- ja sydäninfarktien riskiä. Jotta omat lukemat tulisivat tutuiksi ja jatkossa pystyisi taklaamaan verenpaineen aiheuttamat riskit, on syytä tehdä säännöllisiä verenpainemittauksia.

Sydänliitto ottaakin innokkaista lätkäfaneista mittaa Helsingissä isänpäiväviikonloppuna järjestettävässä Karjala-turnauksessa.

Katsojat voivat käydä tarkistamassa oman verenpaineensa Suomi-otteluiden aikana eri mittauspisteissä. Ottelut pelataan Hartwall Arenalla lauantaina 11.11. kello 17.30 (Suomi-Ruotsi) ja sunnuntaina 12.11. kello 17.30 (Suomi-Kanada).

Maajoukkueiden kokoonpano julkistetaan medialle 30.10.

Lehdistön edustajat pääsevät tutustumaan maanantaina, 30.10. julkistettavaan Suomen maajoukkueen kokoonpanoon ja valmentajan mietteisiin Leijona-lounaalla kello 12 alkaen.

Lounastilaisuuteen saapuvat Karjala-turnauksesta olympiakauden aloittava A-maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki ja General Manager Jere Lehtinen sekä alle 18-vuotiaiden Pikkuleijonien päävalmentaja Tommi Niemelä. Paikalla ovat myös muun muassa Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ja Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas.

Leijona-lounaan yhteydessä halukkailla on tilaisuus selvittää omat kolesteroli- ja verenpainearvonsa. Tule siis tarkistamaan, oletko iskussa vai vaihtopenkillä!

Leijona-lounaalle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Paikka: Niemi Center 4. krs, Hartwall Arena (käynti osoitteesta Veturitie 13 H, Helsinki)

Pysäköinti: Median edustajat voivat pysäköidä autonsa tilaisuuden ajaksi Hartwall Arenan yläkannelle,taksitolpan alapuolella olevien lipputankojen juurelle. HUOM.! Niemi Centerin edessä pysäköinti on sallittu vain kahdella vieraspaikalla, muualle Niemi Centerin edustalle pysäköiviä autoja sakotetaan. 

Median akkreditoituminen Karjala-turnaukseen täältä

Lisätiedot pressitilaisuuteen liittyen: Jääkiekkoliiton viestintäpäällikkö Henna Malmberg: p. 040 573 7572 & henna.malmberg@finhockey.fi

Tervetuloa!

….

Penkkiurheilijan sydänvinkit

Jos seuraat turnausta kotikatsomosta, kannattaa muistaa seuraavat riskitilanteet:

1. Tuoppi tuo ja vie. Kaiken takana ei ole nainen, vaan pullean vatsan syynä on monesti kalja. Oluessa on paljon energiaa. Lisäksi liiallinen alkoholin käyttö laittaa sydämen rytmit sekaisin. Kohtuus kaikessa, myös kisaoluiden määrässä.

2. Palaako hermo? Miesten tupakointi on vähentynyt merkittävästi, enemmän kuin naisten. Hyvä suomalaismiehet! Myös nuuska on vaaraksi sydämelle ja aiheuttaa syöpää. Nuuskahuuli ei myöskään houkuttele pussailemaan – miksi siis käyttäisit?

3. Jääkaappi jäähylle. Suurta merkitystä on sillä, millaista ruokaa suuhusi laitat. Kaikki ruoka ei suinkaan päädy lihaksiin. Huippu-urheilija kuluttaa enemmän kuin penkkiurheilija!

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto on yli 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 226 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry). 

Yhteyshenkilöt

Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).