Ohita
Sydänliiton hallitus nostaa esille koronarokotusten tärkeyttä sydänsairastuneille
Sydänliiton hallitus nostaa esille koronarokotusten tärkeyttä sydänsairastuneille

Tiedote -

Sydänliiton hallitus: Monet sydänsairastuneet kuuluvat covid-19 riskiryhmiin ja heidän pääsynsä rokotuksiin on varmistettava

Koska ikä on merkittävin vaikealle tautimuodolle altistava tekijä, rokottamisjärjestys on vahvasti ikäperusteinen. Sydänsairastuneista suuri osa on iäkkäitä ihmisiä, joten he tulevat pääsemään rokotuksiin ensimmäisten ryhmien joukossa.

Sydänsairaista on kuitenkin moni työikäinen ja heistä mm. sepelvaltimotautia sairastavat kuuluvat riskiryhmiin. Näiden sydänsairaiden pääsy rokotuksiin on myös tärkeää.

Tarvitaan vahvaa tiedottamista vastuuorganisaatioilta

Sydänliiton hallitus kannustaa THL:ää ja alueellisia rokotuksia järjestäviä vastuuorganisaatioita näkyvään ja selkeään viestintään, jotta riskiryhmäläiset osaavat tulla oikeaan aikaan rokotuksiin. Epätietoisuus rokotteista, rokotusjärjestyksestä ja rokotukseen pääsemisestä aiheuttaa huolta sydänsairastuneissa.

Sydänliitto on tyytyväinen siitä, että rokotukset ovat nyt käynnistyneet ja muun muassa ikäihmisten rokotukset on päästy aloittamaan. Tämä antaa toivoa. Rokotusten käynnistyminen myös luo uskoa koko Suomen ja sen talouden elpymiselle.

Sydänliiton sydan.fi/korona verkkopalvelu tukee ja auttaa sydänsairaita korona-asioissa. Palvelusta löytyy tietoa myös koronarokotuksista liittyen erilaisiin sydänsairauksiin. Alueelliset rokotustiedot ja -aikataulut löytyvät paikallisen viranomaisen verkkosivuilta.

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 65 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 210 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilö/-t

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).