Ohita
Paula Risikko valittiin Sydänliiton puheenjohtajaksi

Tiedote -

Paula Risikko valittiin Sydänliiton puheenjohtajaksi

Sydänliiton uudeksi puheenjohtajaksi on valittu terveystieteiden tohtori Paula Risikko, eduskunnan varapuhemies. Yksimielinen valinta tehtiin tänään Sydänliiton syyskokouksessa Turussa.

Puheenjohtaja valitaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Sääntöjen mukaan puheenjohtaja voi toimia tehtävässään yhtäjaksoisesti enintään kuusi vuotta. Sydänliiton puheenjohtajana kaksi peräkkäistä kautta toiminut professori Matti Uusitupa on erovuorossa ja jättää tehtävänsä vuoden 2015 lopussa.

Paula Risikko on toiminut Sydänliiton kannalta keskeisten ministeriöiden palveluksessa: peruspalveluministerinä vuosina 2007-2011, sosiaali- ja terveysministerinä 2011-2014 ja liikenne- ja kuntaministerinä 2014-2015. Kansanedustajana hän on toiminut vuodesta 2003.

Tämän lisäksi Paula Risikolla on vahva ja monipuolinen sosiaali- ja terveysalan asiantuntemus. Paula Risikko on toiminut sairaanhoitajana ja sen jälkeen lukuisissa muissa sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä. Hän on toiminut myös monissa järjestöissä ja on ollut perustamassa Seinäjoelle järjestötaloa, jossa eri sosiaali- ja terveysalan järjestöt toimivat saman katon alla. Paula Risikko on toiminut niin ikään lukuisissa luottamustehtävissä kunta-, alue- ja valtakunnan tasolla.

Kaikissa tehtävissään Paula Risikko on korostanut järjestöjen merkittävää roolia osana yhteiskuntaa. Lähinnä hänen sydäntään ovat sosiaali- ja terveysjärjestöt, joita hän on kannustanut ottamaan rohkeasti uusia keinoja ja toimintatapoja käyttöön sekä yhteistyön kautta oppimaan toisiltaan.

Puheenjohtajuuden jättävä professori Matti Uusitupa luottaa sydäntyön tulevaisuuteen ja iloitsee sen vetovoimaisuudesta. - Sillä, että yhteiskunnallisesti merkittävää työtä tekevät ihmiset eri aloilta hakeutuvat Sydänliiton korkeimpiin luottamustehtäviin, on erittäin suuri merkitys koko sydänyhteisölle. Luottamusjohdon ja yhteisön palveluksessa olevan henkilöstön osaaminen on hyvin monipuolista ja arvostettua. Omistautuneesti ja pitkään kansanterveystyötä tehneen Paula Risikon sitoutumisesta sydäntyöhön seuraa varmasti pelkkää hyvää, Uusitupa sanoo.

Ihmisten ja Suomen pärjäämiseen tarvitaan myös terveyttä

Paula Risikko aloittaa puheenjohtajana Sydänliitossa vuoden 2016 alussa. - Kansanterveystyö on aina ollut minulle sydämen asia. Tavoitteenion saada kansansairaudet vähenemään ja vaikuttaa siihen, että niiden hoito ja kuntoutus on vaikuttavaa uusissa sote-rakenteissa. Vahva kansanterveysjärjestö satsaa terveyden edistämiseen ja ihmisten pärjäämiseen sairautensa kanssa. Tämän se tekee yhteistyössä muiden järjestöjen sekä yksityisen ja julkisen sektorin kanssa, valittu puheenjohtaja sanoo. - Lähden liikkeelle "kolmen teen" taktiikalla: Ihmisten ja Suomen pärjäämiseen eivät riitä yksinomaan talous ja työ. Tarvitaan myös terveyttä, Risikko linjaa.

Lisätietoja:

Sydänliiton puheenjohtaja (2010-2015), Matti Uusitupa 0400 615 661
Sydänliiton valittu puheenjohtaja, Paula Risikko 050 511 3107
Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax 050 511 3115

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto on yli 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 234 paikalliseen sydänyhdistykseen, 17 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).