Ohita
 Edellisillä Sydänmessuilla vieraili 6 300 henkeä. Kuva Matti Saksanen.
Edellisillä Sydänmessuilla vieraili 6 300 henkeä. Kuva Matti Saksanen.

Tiedote -

Miten sydämesi voi? kysytään Espoon Sydänmessuilla

Miten voi 100-vuotiaan Suomen sydän nyt ja tulevaisuudessa? Entä sinun sydämesi? Tähän ja moniin muihin sydänterveyteen liittyviin kysymyksiin saat vastauksia Sydänmessuilta Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa lauantaina 13.5.2017 klo 10–16.

Espoon Sydänmessut järjestetään jo yhdeksännen kerran. Edellisillä Sydänmessuilla vieraili 6 300 henkeä.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tämänkertaisilla messuilla luodaan katsaus myös siihen, miten suomalainen sydän on voinut, miten se on oirehtinut ja miten sitä on hoidettu itsenäisyytemme eri vuosikymmeninä. Sydänterveyden tilasta, sen hoidosta ja siihen vihkiytyneiden tahojen toiminnasta on koottu messuille retrospektiivinen Sydänloikka-näyttely. Teemaa sivutaan myös suuressa asiantuntijakeskustelussa, jonka alustuspuheenvuoron pitää sydänsairauksien ennalta ehkäisyn Grand Old Man, prof. Pekka Puska.

Leikkimielisessä, maailman suurimmassa sydänkisassa voit testata tietojasi ja luvassa on upeita palkintoja kisaan osallistujille.

Kurkistus tulevaisuuteen

Aikaisempien vuosien tapaan messuilla on mahdollisuus

  • tutustua erilaisiin sydänterveyttä edistäviin tuotteisiin ja palveluihin sekä saada karkea ennuste oman sydänterveyden tilasta eri mittauspisteissä,
  • saada tietoiskujen vinkkejä esimerkiksi siitä, mitä silmänpohjakuvaukset paljastavat eri sairauksista, millaista lääkitystä eteisvärinään on nykyisin tarjolla ja miten INR-arvot saa kohdalleen.

Sydäntautien tutkimuksessa uusia, rohkaisevia näkymiä avaavia hoitokeinoja löytyy jatkuvasti. Voisiko rokotuksilla estää sydän- ja aivoinfarkteja? Tähän kysymykseen on luvassa professoritason alustus. Tietoiskuissa saa vinkkejä esimerkiksi siitä, mitä silmänpohjakuvaukset paljastavat eri sairauksista, millaista lääkitystä eteisvärinään on nykyisin tarjolla ja miten INR-arvot saa kohdalleen.

Espoolaisen yrityksen kehittämällä diagnostisella testillä voidaan puolestaan ennustaa tulevia sydäninfarkteja ja tunnistaa potilaat, joilla on korkea infarktiriski. Tästäkin aiheesta kuulet enemmän Sydänmessuilla!

Sydänoireet – merkki liian hektisestä elämästä?

Messujen kantavaksi teemaksi valikoitui otsikko ”Elämän kiireet ja paineet sydänoireiden taustalla”. Sydänsairauksien moninaista kirjoa – sepelvaltimotautia, sydämen vajaatoimintaa, läppävikoja ja rytmihäiriöitä – ja niistä mahdollisesti kertovia, joskus outojakin oireita valotetaan eri puolilta korkean tason asiantuntijaluennoissa.

Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että emotionaalisella stressillä on selkeä yhteys kasvaneeseen sydän- ja verisuonitautiriskiin. Myös tätä sivuavia puheenvuoroja on messuilla tarjolla.

Sydänsairaus tulee potilaalle usein yllätyksenä ja aiheuttaa monesti henkisen kriisin niin potilaalle itselleen kuin hänen läheisilleenkin. Uudessa tilanteessa kaikenlainen tuki ja neuvot ovat tarpeen. Kenen tehtävänä on kertoa kuntoutusmahdollisuuksista? Mistä kuntoutusta saa?

Kotikuntasi sydänhuolto

Espoon Sydänyhdistys tekee alkuvuoden aikana jäsenistönsä keskuudessa kyselytutkimuksen hoitoon pääsystä, jälkiseurannasta, kuntoutuksesta ja tuen tarpeesta ja saannista mahdollisen henkisen kriisin aikana. Selvityksen keskeisiä tuloksia ja niistä nousevia teemoja käsitellään messujen suuressa asiantuntijakeskustelussa.

Espoolaisia koskettaviin kysymyksiin ovat vastaamassa Espoon terveyspäättäjät. Keskustelun puheenjohtajana toimii prof. Markku S. Nieminen.

Messujen ohjelma tarkentuu jatkuvasti. Ohjelman rakentumisesta saa tietoja Espoon Sydänyhdistyksen sivuilta www.espoonsydanyhdistys.fi, yhdistyksen facebook-sivuilta (Espoon Sydän) tai puhelimitse numerosta 050 4080949. 

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto on yli 72 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 228 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).