Ohita
Mielenterveysseuran Mieli-auto kiertää Hyvää mieltä kulttuurista –tapahtumaviikoilla sekä muissa kesän yleisötapahtumissa 15.5.-15.7.2017
Mielenterveysseuran Mieli-auto kiertää Hyvää mieltä kulttuurista –tapahtumaviikoilla sekä muissa kesän yleisötapahtumissa 15.5.-15.7.2017

Tiedote -

Mielenterveysseura saa Sydänliiton valtakunnallisen tunnustuksen

Suomen Sydänliitto palkitsee Suomen Mielenterveysseuran sydänterveyden edistämisestä.

Toiminnallaan Suomen Mielenterveysseura edistää sydänterveyttä – onhan ihminen psyko-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus, jossa sydän ja mieli yhdistyvät. Kehon sairaudet heijastuvat mieleen, mieli voi sairastuttaa kehon. Monilla fyysisillä sairauksilla, kuten sydänsairauksilla on psyykkistä taustaa. Esimerkiksi stressi koettelee mieltä ja fyysiset oireet pahenevat stressin myötä.

- Sydänliiton uudistetussa strategiassa voimavarojen vahvistaminen on valittu vahvaksi näkökulmaksi terveyden edistämisen ja sairastuneen tukemisen rinnalle. Arjessa pärjääminen, jaksaminen ja mielen hyvinvointi ovat teemoja, joita sydänyhteisössä ja sydäntyössä halutaan vahvistaa. Juuri tätä työtä Suomen Mielenterveysseura on ansiokkaasti tehnyt yli vuosisadan ajan, Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax perustelee valtakunnallista tunnustusta.

- Suomen Mielenterveysseura, maailman vanhin mielenterveysalan kansalaisjärjestö juhlii tänä vuonna 120-vuotista taivaltaan teemalla toivoa, iloa, voimaa. Mielenterveysseura viettää juhlavuottaan sadoin tapahtumin eri puolilla Suomea. Tapahtumissa keskustellaan mielenterveyden edistämisestä ja toivon merkityksestä ihmisille ja yhteiskunnalle, Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi kertoo.

Sydänliitto jäsenjärjestöineen viettää parhaillaan Sydänviikkoa, joka nostaa esiin ihmissuhteiden ja myönteisten tunteiden merkityksen elämässä. Stressi, eristäytyneisyys ja kielteisyys ovat terveyttä uhkaavia, merkittäviä riskitekijöitä. Läsnäolo, kosketus ja yhteisöllisyys torjuvat yksinäisyyttä ja lievittävät stressiä.

Lisätietoja

Suomen Sydänliitto ry:
pääsihteeri Tuija Brax, 050 511 3115
terveysjohtaja Marjaana Lahti-Koski, 050 359 1211

Suomen Mielenterveysseura ry:
toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi, 0400 508 234
viestintäjohtaja Eila Ruuskanen-Himma, 0400 770 949

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto on yli 72 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 226 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen yhdistykseen (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Liittyvä sisältö

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).