Ohita
Kotimaisia kärkiartisteja mukana globaalissa elvytyskampanjassa

Tiedote -

Kotimaisia kärkiartisteja mukana globaalissa elvytyskampanjassa

Joukko suomalaisia kärkiartisteja on lähtenyt mukaan Maailman elvytysneuvoston (ILCOR) Your song can save lives!-kampanjaan. Kampanja liittyy 16.10. vietettävään Maailman elvytyspäivään, jossa muusikot ja musiikintekijät esittelevät tuotannostaan kappaleita, joiden tahti sopii paineluelvytykseen. Suomessa kampanjaa organisoi Suomen Sydänliitto ja mukaan ovat lähteneet muun muassa Elastinen, Toni Wirtanen, Mokoma, Evelina, Abreu, Uniikki, Jannica B, JannaWilliam, Leo Stillman ja Brädi.

Globaaliin kampanjaan voi osallistua kuka tahansa artisti tai musiikintekijä, jonka tuotannosta löytyy biisi, jonka tahti on 100 – 120 iskua / minuutti. Mukana olevat artistit esittelevät ja jakavat kappaleensa Instagramissa 12.-16.10.2020 välisenä aikana tunnuksilla #MySongCanSaveLives ja #BiisiniVoiPelastaaElämän.

Kampanjalla halutaan muistuttaa paitsi oikeasta paineluelvytyksen tahdista, myös kolmesta perusasiasta, miten sydänpysähdystilanteessa tulee toimia:

1. Soita 112
2. Aloita paineluelvytys
3. Ohjeista joku hakemaan sydäniskuri paikalle ja käytä sitä. Lähimmän löytää 112 Suomi -sovelluksesta.

Lisätietoa kampanjasta Suomessa ja osallistumisohjeet:
www.maailmanelvytyspaiva.fi

Lisätietoa globaalista kampanjasta:
Maailman elvytysneuvoston (ILCOR) Your song can save lives! -kampanjasivu

Lisätietoa ja haastattelut:

Mari Blek-Vehkaluoto
Kehittämispäällikkö, Suomen Sydänliitto
mari.blek-vehkaluoto@sydanliitto.fi
p. + 358 50 325 5633

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 215 paikalliseen sydänyhdistykseen, 16 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).

Yhteyshenkilö/-t

Mari Blek-Vehkaluoto

Mari Blek-Vehkaluoto

Kehittämispäällikkö Riskien tunnistaminen ja oikea-aikainen hoito +358 50 325 5633

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).