Ohita
Yksi elämä herättelee ihmisiä liikkumaan: Hanna Brotherus ohjaa maanantaiaamuisin kehon herättelyä Kampin kauppakeskuksessa. Kuva Tiina Eloranta.
Yksi elämä herättelee ihmisiä liikkumaan: Hanna Brotherus ohjaa maanantaiaamuisin kehon herättelyä Kampin kauppakeskuksessa. Kuva Tiina Eloranta.

Uutinen -

​Yksi elämä -terveystalkoot herätti kansainvälistä kiinnostusta

Yhteiskunnallisen markkinoinnin Euroopan konferenssi järjestettiin Suomessa 22.-23.9. Sydänliiton, Aivoliiton ja Diabetesliiton Yksi elämä -terveystalkoot oli kutsuttu konferenssiin kertomaan onnistuneista terveyden edistämisen teoista.

Yksi elämä -markkinointipäällikkö Marjut Niemistö esitteli kahdessa tietoiskussa Työelämän terveystalkoita ja terveellisen ruokailun edistämistä kunnissa Sydänmerkin avulla. Lisäksi Yksi elämän Unelmien liikuntapäivästä kertova juliste oli valittu konferenssin posteri-näyttelyyn. Kaksipäiväiseen konferenssiin osallistui noin 200 yhteiskunnallista markkinoijaa ja tutkijaa 25 maasta eri puolelta maailmaa.

- Yksi elämä -terveystalkoot uskoo kokeilukulttuuriin ja elämänmyönteisyyteen, ja pyrkii löytämään uusia toimivia tapoja kannustaa ihmisiä matkalle parempaan terveyteen, kommentoi Marjut Niemistö ja vastasi kiinnostuneiden kuulijoiden kysymyksiin.

Työelämän terveystalkoiden tavoitteena on innostaa työpaikkoja huolehtimaan työntekijöidensä terveydestä ja motivoida työntekijöitä tekemään terveellisempiä valintoja. Yksi elämä tarjoaa terveystalkoisiin lähteville organisaatioille hyödyllistä materiaalia, vinkkejä ja videoita.

Sydänmerkki kertoo ruoan laadukkuudesta ja hyvistä ravintoarvoista. Yksi elämä -terveystalkoot on levittänyt ansiokkaasti mm. kuntien lounasruokailuun Sydänmerkki-aterioita. Sydänmerkki-ateriat ovat terveellisiä ja paikoin jopa edullisempia kuin aikaisemmat lounasateriat kouluissa ja työpaikoilla.

Unelmien liikuntapäivä oli ensimmäistä kertaa keväällä 2016 järjestetty liikunnan pop-up -päivä, joka liikutti noin 200 000 suomalaista toukokuussa ympäri Suomen. Unelmien liikuntapäivässä kuka tahansa saattoi perustaa oman liikuntatapahtuman ja kutsua ihmisiä mukaan. Kaikkiaan 2002 liikuntatapahtumaa järjestettiin aina Enontekiöstä Raaseporiin. Seuraava Unelmien liikuntapäivä järjestetään 10.5.2017.

Yksi elämän tavoitteena on terveempi Suomi. Aivoliitto, Diabetesliitto ja Sydänliitto ovat käynnistäneet yhteiset terveystalkoot, joissa kannustetaan ihmisiä pitämään parempaa huolta itsestään sekä porukalla tukemaan myös muita. Kolmen kansalaisjärjestön ainutlaatuisen yhteistyön tavoitteena on tukea terveyttä läpi elämän, ehkäistä valtimosairauksia ja edistää niiden varhaista diagnosointia sekä sisällyttää kuntoutus ja vertaistuki osaksi hyvää hoitoa.

yksielama.fi/

facebook.com/yksielama/

Joka toinen vuosi järjestettävän European Social Marketing -konferenssin tavoitteena on rakentaa eurooppalainen liike, joka levittää ja kehittää yhteiskunnallisen markkinoinnin hyviä käytäntöjä sekä kasvattaa yhteiskunnallisen markkinoinnin tehokkuutta ja vaikuttavuutta sekä operationaalisella että strategisella tasolla. Yhteiskunnallisen markkinoinnin maailmankonferenssi järjestetään vuoden 2017 toukokuussa Washingtonissa, Yhdysvalloissa.

http://wsmconference.com/espoo-2016/

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).