Ohita
Sydänviikko 2014: Sirkus yhdisti sukupolvia Hämeenlinnassa

Uutinen -

Sydänviikko 2014: Sirkus yhdisti sukupolvia Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Sydänyhdistyksen sirkustapahtumassa 12. huhtikuuta lapset keikkuvat trapetsilla, kiipeilevät puolapuissa ja opettelevat tasapainoilemaan. Jokunen aikuinenkin uskaltautuu kokeilemaan hulavannetta tai jonglööraamista. Sirkuskoulu Arxin tilat saatiin käyttöön Lasten Liikunnan Tuki ry:n kautta, jonka kanssa sydänyhdistys on jo vuosia tehnyt yhteistyötä. Tapahtumassa on mukana myös Hämeenlinnan setlementti.

Sirkuskoulun keittiössä lapsille on tarjolla porkkanaa, kurkkua ja mehua. Yhdistysläiset myös arvuuttelevat lapsilta, kuinka paljon sokeria on pullollisessa Coca-Colaa (64 sokeripalaa) tai jumbopussissa Tutti Frutti -makeisia (90 sokeripalaa). Vanhemmille on tarjolla testejä rasvan- ja suolansaannista sekä liikuntatottumuksista.

Idea tapahtumaan lähti sydänviikon Arkisirkus-teemasta. ”Liikunta on hyväksi sydämelle ja sirkus on hauskaa lasten lisäksi myös vanhemmille ja isovanhemmille”, kertoo sydänyhdistyksen sihteeri Pirjo Ventola.

Isoisä Leo Perkiö, tytär Iina Perkiö ja hänen lapsensa Sampo ja Amanda ovat tulleet sirkustelemaan kolmen sukupolven voimin. Sekä isä että tytär ovat aktiivisia sydänyhdistyksen toimijoita. Yhdistyksen hallituksessa toiminut, nykyinen Sydän Klubin puheenjohtaja Leo kieltää osallisuutensa tyttären aktiivisuudessa. ”Iina on itse lähtenyt mukaan, oikeastaan työnsä kautta”, kertoo Leo. Personal Trainer Iina vetää maanantaisin yhdistyksen kuntosalitreeniä.

Hämeenlinnan Sydänyhdistyksen liikuntatoiminta onkin aktiivista. Viikoittain järjestetään jumppaa ja kävelyretkiä, kahdesti viikossa vesijumppaa ja kuntosaliharjoittelua. ”Kävelijät kävelevät satoja kilometrejä vuodessa!”, kertoo yhdistyksen sihteeri Pirjo. Liikuntatoimintaan osallistuu parhaimmillaan lähes sata henkilöä joka viikko.


Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilö/-t

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Liitetyt tapahtumat

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).