Ohita
Sydänliitto vaikuttaa kevään suurissa juoksutapahtumissa

Uutinen -

Sydänliitto vaikuttaa kevään suurissa juoksutapahtumissa

Sydänliitto on mukana kevään suurimmissa juoksutapahtumissa, Helsinki City Running Dayssa 19.5. ja Naisten Kympillä 26.-27.5. Tänä vuonna juoksutapahtumissa uutta on se, että juoksijat ja kävelijät voivat osallistumisen ohella kerätä varoja valitsemaansa kohteeseen. Sydänliitto on yksi tapahtumien kumppaneista ja päähyväntekeväisyyskohteista.

Mukaan juoksemaan ja keräämään lupautui joukko vaikuttajia politiikan ja musiikin aloilta. Naisten Kympillä mukana ovat muusikot Mira Luoti sekä Emppu Suhonen. Helsinki City Running Dayssa hyvää ovat tekemässä europarlamentaarikko Henna Virkkunen, muusikko Mika Ikonen, näyttelijä Jarkko Nyman sekä kansanedustajat Krista Mikkonen ja Ozan Yanar. Saavuttavatko he ja muut tiimit keräystavoitteensa ja mitä terveisiä lahjoittajat ovat heille jättäneet? Tarkista ajantasainen tilanne jatkuvasti päivittyviltä keräyssivuilta: oma.sydan.fi Juoksutapahtumien kautta kerätyt varat ohjataan sydänpiirien ja -yhdistysten liikuntatoiminnan kehittämiseen ja naisten sydänterveyden edistämiseen. Liikunta on yksi Sydänliitolle tärkeistä teemoista sydänterveyden edistämisessä.

Helsinki City Running Day -tapahtumassa vaihtoehtoiset matkat ovat maraton, puolimaraton, maratonviesti, 5 kilometrin katujuoksu tai lasten kilometrin mimimarathon. Naisten kympillä luonnollisesti kävellään tai juostaan 10 kilometriä. Lauantai 26.5. on hyvinvointipäivä, jolloin tapahtuma-alueella voi mm. ottaa osaa liikunnallisiin kokeilutunteihin tai shoppailla Expo-alueen myyntipisteillä. Sydänliiton tapahtumapisteellä pääsee 26.5. testaamaan elvytystaitoja ja tutustumaan defibrillattoriin eli sydäniskuriin. Sunnuntaina 27.5. taas annetaan ohjausta oikeaoppiseen verenpaineen omaseurantaan. 

Sunnuntaina 27.5. Sydänliitto myöntää myös tunnustuspalkinnon vuosittain valittavalle valtakunnallisen sydänterveyden edistäjälle. Palkinnon tulevat tänä vuonna jakamaan Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax sekä markkinointi- ja viestintäjohtaja Eeva Hietalahti.

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilö/-t

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).