Ohita
Sydänliitto ja Yksi elämä mukana Eduskunnan urheilupäivässä

Uutinen -

Sydänliitto ja Yksi elämä mukana Eduskunnan urheilupäivässä

Sydänliitto toi kansanedustajien perinteiseen tapahtumapäivään Yksi elämä -terveystalkoiden ja terveyden kolmiottelun viestiä. Kansanedustajat tutustuivat aamupäivän aikana innokkaasti mm. pulssin tunnustelua havainnollistavaan pulssikäteen.

Eduskunnan puhemies Maria Lohela tähdensi liikunnan merkitykstä niin kansanterveyden ja -talouden kuin ennen kaikkea myös ihmisten oman hyvinvoinnin kannalta: - Monipuolisesta liikunnasta tulee hyvä mieli, hyvä olo ja sen ansiosta myös nukkuu paremmin.

Eduskunnan urheilupäivää vietettiin tällä kertaa arvokkaissa puitteissa, pian kolmeksi vuodeksi peruskorjauksen takia sulkeutuvalla olympiastadionilla. Eduskunnan urheilukerhon puheenjohtaja Kari Uotila paljasti, että koska maaottelumarssista tulee vuonna 2016 kuluneeksi 75 vuotta, liikuntamaaottelun uudistamiseksi on vastikään lähetetty haaste Ruotsille. Liikuntamaaottelun toteuttamiseen toivotaan myös järjestöjen näkyvää panosta.

Liikunta-aamupäivän aikana kansanedustajat osallistuivat ryhmäliikuntaan ja lajikokeiluihin. Päivään kuuluu perinteisesti myös paljon kilpailua hallituksen ja opposition välisestä köydenvedosta lähtien. Tällä kertaa päivässä ja otteluissa oli mukana myös Kehitysvammaisten Tukiliiton joukkoja.

Kuva Suomen Sydänliitto/Tiina Eloranta

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).