Ohita
Kuva Anna Kara.
Kuva Anna Kara.

Uutinen -

Sydämellinen aamupala, ole hyvä!

Päivä kannattaa aloittaa kunnollisella aamupalalla. Tuoreen tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka saavat aamulla ainakin viidenneksen vuorokauden energiatarpeestaan säästyvät muita paremmin sydänsairauksilta.

Tutkimuksessa oli mukana 4 000 toimistoissa työskentelevää espanjalaista. Tätä keski-ikäistä joukkoa seurattiin kuusi vuotta. Heidän ruokailutottumuksena kartoitettiin ja valtimot sekä verisuonet kuvattiin.

Tutkijat havaitsivat, että niukalla aamiaisella tai kokonaan ilman aamiaista päivänsä aloittaneiden suonissa oli puolitoista, jopa kaksi ja puoli kertaa enemmän kalkkeutumia ja kovettumia kuin kunnon aamiaisen syöneillä. Ennestään on tiedetty, että kunnollinen aamiainen auttaa muun muassa painonhallinnassa sekä sokeritasapainon ylläpitämisessä.

Tutkimus julkaistiin Journal of American College of Cardiology -lehdessä. 

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).