Ohita
Markku S. Nieminen
Markku S. Nieminen

Uutinen -

Markku S. Nieminen palkittiin elämäntyöstä kardiologian hyväksi

Sydäntutkimussäätiön hallituksen puheenjohtaja, kardiologian professori emeritus Markku S. Nieminen sai Pohjolan ja Suomi-yhtiön lääketieteen palkinnon merkittävästä elämäntyötään suomalaisen kardiologian hyväksi. 20 000 euron palkinto luovutettiin Lääkäri 2017 -tapahtumassa Helsingissä.

Markku S. Nieminen on tehnyt elämäntyönsä Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa kardiologina, professoriylilääkärinä, tulosyksikön johtajana ja viimeksi HYKS:n Sydän- ja keuhkokeskuksen johtajana. Nieminen on vaikuttanut merkittävästi kardiologian kehittymiseen sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Markku S. Nieminen sanoi olevansa onnellinen, että on saanut olla mukana kehityksessä näin pitkään. Hän esitti kuitenkin huolensa tutkimusrahoituksen säilymisestä.

- Noin 40-vuotisen urani aikana hoito on edennyt harppauksin. Hoitoon pääsy on nopeutunut ja kuolleisuus on vähentynyt. 

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).