Ohita
Kävelykoulussa otettiin askeleita sydänterveyden puolesta

Uutinen -

Kävelykoulussa otettiin askeleita sydänterveyden puolesta

Kuva/Sydänliitto: Essi Jääskeläinen, Viipurin Urheilijat ja Pasi Huttunen, Specsavers Optikko

Specsavers Optikko ja Suomen Urheiluliitto (SUL) järjestivät 27.5. valtakunnallisen kävelytapahtuman, jolla tuetaan naisten sydänterveyttä.

Kävelykouluun osallistuivat kaikki Specsavers Optikko -liikkeet kautta maan. Tapahtumat toteutettiin yhteistyössä SUL:n paikallisten yleisurheiluseurojen edustajien kanssa.

Helsingin Itäkeskuksessa Specsavers-yrittäjä, optikko Pasi Huttunen lähtetti pienen, mutta energisen joukkueen kävelylenkille. Viipurin Urheilijoiden Essi Jääskeläinen toimi vetäjänä. Kävelijät suuntasivat n. viiden kilometrin matkalle Marjaniemen suuntaan.

- Kävely on erittäin hyvä kuntoilumuoto, Essi Jääskeläinen totesi. - Jokaisella askeleella on merkitystä ja halutessaan kävelystä saa hyvinkin samat tehot irti kuin juoksemisesta, Essi vakuutti.

Itäkeskuksen kävelykouluun osallistujat olivat kaikki naisia, jotka harrastavat kävelyä muutenkin. - Kivaa lähteä välillä ohjaajan kanssa ja saada uusia vinkkejä omaan kävelyyn, totesivat ystävykset, jotka olivat nähneet tapahtumailmoituksen kaupunkilehdessä.

Kaikki matkaanlähtijät näyttivät jo valmiiksi reippailta kävelijöiltä. Tähän matalankynnyksen kävelytapahtumaan olisi ollut helppo osallistua myös aloittelevien kuntoilijoiden.

Suomen Sydänliitto käyttää Suuren suomalaisen kävelykoulun kautta saamansa 6 tuhatta euroa noin 25-45 -vuotiaille naisille suunnattuun, sydänsairauksien riskitekijöitä ehkäisevään kampanjaan. Tavoitteena on saada nuoret ja keski-ikäiset naiset tiedostamaan sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijät omassa elämässään ja tekemään ajoissa muutoksia omassa käyttäytymisessään sairastumisen ehkäisemiseksi.

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilö/-t

Sydänliiton mediapalvelu

Sydänliiton mediapalvelu

Lehdistön yhteyshenkilö Mediatiedustelut Sydänliitolle 0405861919
Eeva Hietalahti

Eeva Hietalahti

Lehdistön yhteyshenkilö Johtaja, tuotteet, palvelut ja viestintä +358 40 586 1919

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 205 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).