Ohita

Uutisarkisto

Kuva Jarno Hämäläinen.

​Ikääntyvät käyttävät eniten yksityistä hammashoitoa

Yksityisen hammashoidon palveluja käyttää eniten varttunut, osin jo eläkkeelle siirtynyt ikäluokka. Vuonna 2017 joka kolmas 55–74-vuotias sai Kelalta korvausta hammashoidosta. Ikäryhmästä kaikkiaan 468 000 henkilöä sai korvausta hammashoidon kustannuksista.

OYS TestLabin testaustoiminnan päällikkö Timo Alalääkkölä esitteli seminaarissa testilaboratorion toimintaa. Kuva Katja Hohtari.

​Tavoitteena turvata erikoissairaanhoidon saatavuus Pohjois-Suomessa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin Tulevaisuuden sairaala -hankkeen tavoitteena on rakentaa turvalliset ja terveelliset hoitotilat, ja turvata erikoissairaanhoidollisten palvelujen saatavuus Pohjois-Suomessa. Kesäkuussa hyväksytyn uudistussuunnitelman investoinnilla saavutetaan 300 miljoonan euron kokonaissäästö ja kuusi vuotta nopeampi käyttöönotto verrattuna aiempaan toteutusjärjestykseen.

Neuvokas perhe valloitti Suomen – juhlaseminaari kertoo miten

Neuvokas perhe valloitti Suomen – juhlaseminaari kertoo miten

Lapsiperheille suunnattu ja heidän vahvuuksiin keskittyvä Neuvokas perhe -elintapaohjaus on valloittanut koko Suomen. Yli 4 000 terveydenhoitajaa ja muuta ammattilaista on koulutettu Neuvokas perhe -menetelmään noin 200 koulutuksessa ympäri Suomen. Helsingin Paasitornissa 11.12. juhlistamme lapsiperheiden hyvinvoinnin eteen tehtävää hienoa työtä ja ammattilaisia Suomen kaikissa kunnissa.

Kuva: Pia Ingberg

Teko sydämen hyväksi voi olla myös ilmastoteko

Moni asia, joka on hyväksi sydämelle, on hyväksi myös ilmastolle. Ruokavalio, jota suosittelemme, on kasvispainotteinen. Sydänliitto on jo pitkään hyödyntänyt työssään luonnon terveysvaikutuksia. Lähipuistojen, turvallisten kävely-, hiihto- ja pyöräreittien edistäminen ja luonnossa liikkuminen ovat esimerkkejä toimista, jotka ovat sekä sydänterveysasioita että ilmastotekoja.

Sydänliiton syyskokouksen yhteydessä pidetyssä seminaarissa perehdyttiin mm. tulevaisuuden sairaalaan, hoidon ja kuntoukuksen uusiin innovaatioihin.

Sydänyhteisön elinvoimaisuus painopisteeksi vuonna 2019

Sydänliitto jatkaa toimintaa vuonna 2019  strategialla ”Elinvoimainen Sydänliitto näkyy, kuuluu ja vaikuttaa”, päätettiin liiton syyskokouksessa Oulussa 20.10. Sote-vaikuttaminen ja digiloikka säilyvät edelleen painopisteitä. Niiden ohelle nostetaan voimavarojen vahvistamisnen ja sydänyhteisön elinvoimaisuus.
Sote-vaikuttaminen jatkuu
Sote-vaikuttaminen ja sydänyhteisöä palveleva digiloikka

Sydänliiton hallitus 2019. Kuvassa vas. Jyrki Liljeroos, Outi Kurttila, Tuomo Pääkkönen, Päivi Hirsso, Antti Kivelä, puheenjohtaja Paula Risikko, Jaakko Heikkilä ja Matti Ketonen. Kuva Ville Salo.

Paula Risikko jatkaa Sydänliiton puheenjohtajana

Sydänliiton puheenjohtajaksi valittiin toiseksi kolmivuotiskaudeksi eduskunnan puhemies, terveystieteiden tohtori Paula Risikko Seinäjoelta. Uusina jäseninä Sydänliiton hallitukseen valittiin professori, ylilääkäri ja toimialuejohtaja Juhani Airaksinen Turusta ja Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja, apulaisylilääkäri Antti Kivelä .

Kuva Tapani Romppainen.

Sydänliiton puheenjohtaja Paula Risikko Oulussa: Ilmastonmuutos vaikuttaa myös terveyteemme

​Uudelleen Sydänliiton puheenjohtajaksi valittu eduskunnan puhemies, terveystieteiden tohtori Paula Risikko linjasi syyskokouksessa Oulussa Sydänliiton työtä ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja toisaalta siihen sopeutumiseksi. Ilmastonmuutos kasvattaa sydänriskejä mm. liiallisen kuumuuden tai pitkään jatkuvien sateisten jaksojen aiheuttaman pimeyden vuoksi.

Herkkä hetki hermometsä. Kuva Wille Nyyssönen.

Heurekan näyttelystä jää jälki aivoihin

​Heurekan Aivot narikasta! -näyttelyssä tehdään yhdessä hyvää aivoille. Näyttelystä saa vinkkejä, miten pitää huolta aivoistaan ja edistää omaa aivoterveyttään. Näyttely on tuotettu yhteistyössä Aivoliiton Korvaamaton kovalevy -hankkeen kanssa. Korvaamaton kovalevy on osa Yksi elämä -terveystalkoita.

Kuva: Suomen Sydänliitto ry / Tiina Eloranta

Euroopan elvytyspäivä maailmanlaajuiseksi

Maailman elvytyspäivää vietetään 16. lokakuuta. Euroopan elvytyspäivä perustettiin Euroopan parlamentin tuella ja sitä on järjestetty vuosittain aina lokakuun 16. päivä. Tänä vuonna kampanja on ensimmäistä kertaa maailmanlaajuinen teemanaan: Kuka tahansa maailmassa voi pelastaa elämän. Kansainvälisen teemapäivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta siitä, että kuka tahansa voi oppia elvyttämään.

Kuva Tiina Eloranta.

​Tupakka jäykistää valtimoita jo teini-iässä

Tupakointi voi jäykistää valtimoita jopa teini-ikäisillä. Humalajuomisella on samanlainen vaikutus. European Heart Journal -lehdessä julkaistuun tutkimukseen osallistui 1 266 brittinuorta, jotka olivat 13–17-vuotiaita. Mittausten mukaan jäykimmät valtimot oli nuorilla, jotka tupakoivat usein tai harrastivat humalahakuista juomista.

Näytä lisää

Sydänterveyttä läpi elämän

Sydänliitto edistää suomalaisten terveyttä ja tukee sairastuneita. Toimimme monipuolisesti niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Olemme noin 60 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt noin 200 paikalliseen sydänyhdistykseen, 15 alueelliseen sydänpiiriin/-alueeseen ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry).